Pénteken sérültlistára került a Szív bajnoka

Az offensive tackle Mike Oher sérült listára került, ez volt az egyik változás a keretben pénteken a Panthers csapatánál, mielőtt belefogtak a 10 napos utazásba az Oakland és a Seattle elleni meccsekre.

Oher, aki az agyrázkódás utáni protokollt csinálja szeptember 30. óta, az egyike annak a három Panthers játékosnak, akik már nem tagjai az 53 fős keretnek. A rookie cornerback Zack Sanchez (ágyék) is IR listára került, a támadó tackle Donald Hawkins-ról pedig lemondtak.

A Panthers a keretben keletkezett üres helyek egyikét a defensive end Ryan Delaire-el töltötte fel, aki az IR listáról tért vissza, valamint leigazolta a cornerback Lou Young-ot és a guard David Yankey-t a gyakorló csapatból.

Oher, akit a Panthers a 2015-ös szezon előtt igazolt, kezdett minden meccsen left tackle poszton a Carolina 15-1-es szezonjában. Három éves szerződés hosszabbítást írt alá 2019-ig az elmúlt holtszezonban és kezdő volt az első három meccsen idén, mielőtt agyrázkódásra utaló tünetek jelentkeztek nála a Panthers Atlanta elleni meccsének előestéjén a 4. héten.

A Panthers a jobb oldali tackle Mike Remmers-t átrakta a bal oldalra és Daryl Williams került Remmers helyére, azóta ez a két játékos kezdtek. Oher nem volt képes visszatérni az edzésekhez.

Sanchez, akit az ötödik körben választottak ki az Oklahoma-ról, a szezont a gyakorló csapatban kezdte, de október 7.-én bekerült az aktív keretbe és öt meccsen játszott egyszer kezdőként, hét tackle-t szerzett a védelemben és egyet a speciális csapatban. Hawkins, aki draftolatlanként hagyta ott a Texas-t 2014-ben és ez a hatodik csapata, hét  meccsen lépett pályára ebben a szezonban, elsősorban a speciális csapatban.

Delaire több mint nyolc hét után visszatért az IR listáról, ahová egy térdsérülés miatt került. Két meccsen lépett pályára, mielőtt sérülést szenvedett, egy tackle-je van. Miután leigazolták a Washington gyakorló csapatából tavaly újoncként, Delaire kilenc meccset játszott a Panthers-ben és 2,5 sack-et ért el.

Young, aki draftolatlanul hagyta ott a Georgia Tech-et 2014-ben, egy alapszakasz meccsen játszott a múlt hónapban, mielőtt lemondtak róla, majd újra leigazolták a gyakorló csapatba. Yankey, akit a Vikings választott ki az ötödik fordulóban a 2014-es NFL drafton a Stanford csapatából, az egész szezont a Carolina gyakorló csapatában töltötte és még nem lépett pályára NFL meccsen. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com