A megtépázott támadófal kitartóan küzd

Trai Turner nem játszott egy snap-et sem a jobb oldali tackle poszton a középiskola óta. Tyler Larsen nem játszott egy snap-et sem center poszton NFL meccsen.

Mégis ott találták magukat, Turner az egész második félidőben, Larsen pedig az egész negyedik negyedben, amikor a Panthers csapatában két támadófal játékos is megsérült.

"Rakosgattuk a srácokat az edzésen mindenfelé," mondta Larsen, "de nem tudsz felkészülni mindenre."Ennek ellenére a támadófalban mindenki felkészült volt.

Ez megmutatkozott, amikor a Panthers feltámadt és ledolgozta a 17 pontos hátrányt, végül pedig csak nkevéssel maradt alul a Raiders elleni csatában.

"Ez az NFL. Sérülések történnek. Hibák történnek. Képesnek kell lenni leküzdeni a csapásokat." mondta Turner. "Végső soron a csapat nem szerezte meg a győzelmet ma, de büszke vagyok a csapatomra és arra, ahogy küzdöttünk, különösen a fiúkra, akik a padról álltak be."

Turner a jobb oldali guard poszton és Andrew Norwell a bal guard poszton volt az egyetlen stabil pont a falban ebben a szezonban és a körülmények miatt vasárnap ezen is változtatni kellett. Az Oakland elleni meccs előtt a Panthers a bal tackle Michael Oher-t - aki az agyrázkódás utáni protokollt csinálja közel két hónapja - a sérült listára tette. Emellett a Pro Bowl center Ryan Kalil a harmadik alkalommal volt inaktív egy váll sérülés miatt az utolsó négy meccsen.

Oher sérülése miatt a jobb oldali tackle Mike Remmers átkerült a bal oldalra és a másodéves Daryl Williams volt a jobb oldali tackle, de aztán Williams boka sérülést szenvedett az első félidő végén.

A Panthers, amely lemondott az offensive tackle Donald Hawkins-ról a múlt héten, úgy döntött, hogy Turner átkerül a jobb oldali tackle posztra és a veterán Chris Scott - aki center volt a múlt héten a második félidőben, miután Kalil ismét megsérült - kerül Turner helyére.

"Ez más volt," mondta Turner a jobb oldali tackle játékról. "De engem hívtak, kimentem oda és beleadtam mindent."

A harmadik negyed végén Larsen-t az első alkalommal hívták profi karrierje során. A veterán Gino Gradkowski visszatért az egyhetes távollét után, de amikor Gradkowski a harmadik negyed végén összeszedett egy újabb térdsérülést, a Panthers Larsen-t választotta. Scott ezen a héten jobb tackle-t játszott, plusz a vezetőedző Ron Rivera utalt napokkal korábban arra, hogy Larsen-re is szeretne vetni egy pillantást.

"Azt mondjuk, hogy mindenki kezdő a teremben és nekem az a magabiztosság és mentalitás kellett." mondta Larsen, aki iskola rekordot jelentő 52 egymást követő alkalommal volt kezdő - centerként - a Utah State csapatában. "Képesnek tartod magad erre, mert minden egyes testvéredért harcolsz abban a szobában. Ez nagyon sokat jelent. Szeretem ezt a játékot - nyolcéves korom óta játszom - és szeretem ezt a csapatot, hogy a része lehetek ennek a szervezetnek. Ki kellett menni oda és segíteni kellett a csapatnak, ez pedig nagy élmény volt."

Nagy élmény és egy viszonylag sikeres élmény. Az offense lángra kapott a harmadik negyedben Turner-rel a jobb tackle poszton és tartotta magát a negyedik negyed elején, amikor Larsen volt a center.

"Ez kemény, a harmadik vagy negyedik számú center van odakinn és a jobb oldali guard a jobb tackle. Nehéz, de ilyen a játék. Menni kell tovébb." mondta Rivera. "Coach (John) Matsko és Coach (Ray) Brown nagyszerű munkával próbál összerakni egy csapat fickót, akik harcolnak értünk és pontosan ez az, amit csináltak. Kijöttek és beleadtak mindent, ez pedig adott nekünk egy lehetőséget. Egy megviselt sorral képesek voltunk megtenni, amit csináltunk és közel voltunk ahhoz, hogy megnyerjünk egy meccset a nagyon jó Raiders ellen, elismerés illeti a játékosokat, amiért így harcoltak és az edzőket, amiért a legjobbat hozták ki azokból a srácokból." 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu