Megtizedelt elkapó egység

Ez a szezon tényleg minden törvényszerűségnek ellent megy. Nem csak azért, mert nálunk erősebb ellenfeleket győzünk le, hanem elképesztő sérüléshullámmal a hátunk mögött tesszük ezt. Most az elkapó egység a soros. Tulajdonképpen nem is jó szó a megtizedelés, hiszen az alakulat ( vegyük ide a tight end-eket is)több mint fele sérült.

Vincent Jackson és Louis Murphy ugye már korábban kiszállt a harcból. Austin Seferian-Jenkins-t lapátra tettük. A Chargers elleni mérkőzésen Cecil Short-ot kellett kocsival levinni és mint kiderült (amit már ott sejteni lehetett) a játékosnak keresztszalag szakadása van, vagyis véget ért a szezonja. Luke Stocker-nek a bokája sérült meg, Adam Humphries pedig egy sisak a sisaknak ütközésnél agyrázkódást kapott. Neki át kell esnie a szükséges protokollon.

Ilyen nehézségek mellett is vannak hála égnek, akik felveszik a kesztyűt. Ilyen Cameron Brate is, aki élete egyik legjobb mérkőzését produkálta vasárnap és végül az ő hatpontosa jelentette a sikert. Persze elvitathatatlan Jameis Winston szerepe is, aki mint a statisztikákból kiderült a jelenleg nyomás alatt legjobban dolgozó irányító a ligában. De nem csak ez van! Az év elején a játékos zseben belüli játéka szinte katasztrófa volt. Talán emlékezhettek még Dirk Koetter szavaira, miszerint már azt hitte túl vannak ezen, de újra dolgozni kell a játékossal külön, hogy a hibákat javítsák! Nos, ez sikerült! A játékos rating számai azóta nagyon megugrottak. Nem lehet elvitatni, hogy Dirk Koetter tud valamit az irányítókról!

Ugyanakkor ha már nyilatkozatokra emlékszünk vissza! Itt az oldalon is közzé tettem egy hónapja Jameis Winston -"Nem vagyok vesztes"- kezdetű nyilatkozatát. Azóta az ominózus nyilatkozat óta négy mérkőzést nyertünk zsinórban. Jameisnek úgy látszik kell a bizonyítási kényszer! De egyenlőre nagyon jól csinálja.

Másik offense-zel kapcsolatos hír, hogy Charles Sims-t fogja a csapat aktiválni a sérültek közül. Egyrészt hogy az alig létező futójátékban segítsen, másrészt Sims a passzjátékba is nagyon jól tud becsatlakozni. S ennyi sérülttel elkapó fronton ez sem mindegy. Ugyanakkor mivel úgy tudom csak egy ember emelhető vissza a sérültlistáról a rosterre, az is eldől ezzel, hogy J.R. Sweezy már nem lesz használható az idei szezonban. Eddig hatalmas melléfogásnak bizonyul az ő szerződtetése.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com