Ki helyettesítheti JPP-t?

Az idei legjobb defensive endünk jó eséllyel kiszállt az idei évre, ráadásul a snapek nagyon nagy részénél a pályán is volt, így jogosan merül fel a kérdés, hogy lehet-e őt helyettesíteni és ki kaphat esélyt a helyén.

Elég szerencsétlen a sérülésekkel Jason Pierre-Paul. Anno visszajött egy súlyos hátműtét után, a tavalyi balesete után pedig sokan úgy gondolták, hogy már nem lehet a pályán, aztán eljutottunk oda, hogy szinte minden héten elvarázsol minket.

Most egy ágyéksérülés ismét az oldalvonal mellé száműzte, így pedig alaposan meggyengült a félelmetes védőfalunk. Elsőként Kerry Wynn neve jut a szurkolók eszébe mint első számú helyettes és ebben lehet is valami, hiszen tavaly remekelt a futások ellen, bár a pass rush-ba ő sem tudott besegíteni és sack nélkül zárt. Idén nem sok snapet kapott, eddig fél sackje van, de fontos szerepe lehet abban, hogy megállítsa a dallas-i futójátékot, bár erre jelenleg nem sok esélyt látok. Azt is hozzá kell tenni, hogy időnként egy-egy nagy játékra is képes lehet, újonc évéből láttunk tőle egy remek interceptiont és az idei előszezonban is volt egy hasonló labdaszerzése.

Romeo Okwara is hasonló utat járt be eddig, draftolatlan újoncként csípte meg az aktív rostert, de az események alakulásába egyelőre neki sem volt túl sok beleszólása és sackje sincs még. Valamivel kevesebb lehetőséget kapott eddig, legtöbbször a harmadik downoknál küldték rá az ellenfél irányítójára. Nagy esély előtt állhat, hiszen az sem mindegy, hogy milyen helyzetből vág neki a következő szezonnak.

Owa Odighizuwa profi pályafutása egyelőre csupa csalódás. 3-4-es rendszerből érkezett és a feladata is más volt a UCLA-n ahhoz képest amit jelenleg kérnek tőle. Rookie szezonjában megsérült, csak 4 meccsen szerepelt. Korrekt preseasonja volt, de ő sem kapott sok lehetőséget és amikor pályára került akkor is csak egy büntetéssel vétette észre magát. Itt az idő megmutatnia, hogy nem volt hiba a draftolása, hiszen anno nagyon örültünk az ő megszerzésének.

Meg kell említeni Devon Kennard nevét is, hiszen Steve Spagnuolo próbálja minél jobban kihasználni a sokoldalúságát. Egyetemi évei alatt kiokították a pass rush rejtelmeiből is és újoncként 4,5 sacket szerzett, de azóta egyszer sem tudta földre vinni az ellenfél irányítóit. Ugyanakkor élvezi, hogy ebben a szerepkörben is kipróbálhatja magát és neki is szerepe van abban, hogy több QB-t is sikerült megállítani a kulcspillanatokban.

A végén felvetődik a kérdés, hogy ki lehet JPP helyettese. Valószínűleg mindenki úgy gondolja, hogy nemcsak egy játékos fogja helyettesíteni, hanem egyre többet fogjuk rotálni a defensive endeket és az ellenféltől függően próbáljuk majd kihasználni a pass rushereink erősségeit. Eddig talán Okwara felé volt a legnagyobb bizalom, de a Cowboys ellen kulcs lehet a futás megállítása és ebben Wynn lehet a leghasznosabb.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu