A Rams sérült listára tette a legjobb védőjét

A hét folyamán végig kétséges jelzővel jelölték, hogy a Los Angeles Rams védője Robert Quinn pályára fog lépni a hajnali Seattle Seahawks elleni mérkőzésen de tegnap délután idő előtt megválaszolták a kérdést.

A Rams defensive endjét sérültlistára tette a csapata így véget ért Quinn idei szezonja. Quinn agyrázkódás miatt kihagyta a csapata utolsó két mérkőzését és a hírek szerint azért döntöttek a lista mellett mert nem látják előre, hogy mikor lesz ismét bevethető a védőjük.

Quinn finoman szólva sem pályafutása legjobb, sokkal inkább találó, hogy karrierje legrosszabb szezonját játssza. Idén már 4 mérkőzés is ki kellett hagynia és a 9 lejátszott találkozóján 10 tacklet, 2 kierőszakolt fumblet és csak 4 sacket szerzett.

A defensive end így a tavalyi szezonhoz hasonlóan az ideit sem tudja végigjátszani, tavaly csak 8 mérkőzésen tudott pályára lépni. Nem alakul túlságosan szerencsésen a pályafutása amióta aláírta a nagy szerzőzését.

Quinn-t a 2011-es Draft első körében választotta ki a Rams és az első négy szezonjában meg is hálálta a bizalmat. Négy szezon alatt 45 sacket szerzett, pályafutásának legjobb szezonját 2013-ban futotta amikor 19 alkalommal sikerült földre vinnie az ellenfelek irányítóit.

A jól sikerült első négy szezonja miatt 2014-ben négyéves 57 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. Azóta azonban alaposan visszaesett a teljesítménye bár az is igaz, hogy a sérülések sem kerülték el az utolsó két szezonban.

A védő a következő szezonban 10.75 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából de nincs félnivalója mert egy cut esetén csak az összeg felét spórolná meg a Rams. Az utolsó két szezonban viszont 24,3 millió dollárt szabadíthatnának fel úgy, hogy csak 955 ezer dollár halott összeg maradna utána. Még egy sérülésekkel tarkított szezon után bizony laptára fog kerülni a korábban az elithez tartozó pass rusher.

profootballfocus.com, Fotó: thirdstonepop.com