Roger Goodell állítása szerint nincs elfogadható tervezet a Chargers és a Raiders új stadionja ügyében

Roger Goodell Commissioner szerdán nyilatkozott a Texas-i Irving városában tartott téli meetingen és az állítása szerint egyelőre nincs elfogadható tervezet az új San Diego-i és Oakland stadion ügyében.

Goodell továbá elmondta, hogy az NFL tovább tárgyal majd a két érintett város vezetőivel de a végső döntés a tulajdonosok és a közösség kezében lesz.

"Nem sikerült lényeges előrelépést tenni San Diego és Oakland városával. Nincs olyan stadiontervezet az asztalon amelyről azt gondolnánk, hogy hosszútávon megoldaná a csapat és a közösség problémáit így tovább kell dolgoznunk az ügyön." szerepelt Goodell nyilatkozatában.

A két város csapata közül a Chargers franchise egy kicsit jobb helyzetben van ugyanis nekik elsődleges opciójuk van rá, hogy beköltözzenek a Rams mellé az Angyalok városába.

A negatívum viszont az, hogy Ők már elbuktak egy népszavazást amelyben a lakosság kinyilvánította, hogy San Diego-ban nincs igény NFL csapatra így jelen pillanatban a legegyszerűbb megoldást a költözés jelentené a Chargers számára.

A Chargers vezetőségének január 15. kell dönteni, hogy igénybe veszi-e a Los Angeles-i opciót. Dean Spanos csapattulajdonos azonban korábban már kijelentette, hogy csak a szezon után döntenek majd az opcióról.

A Raiders az utóbbi hónapokban viszont egy másik város felé fordult, Ők az Angyalok helyett a Bűn városába tennék át a székhelyüket. A legfrissebb hírek szerint a meetingen a tulajdonosok meglepően jól viszonyultak a Las Vegas Raiders gondolatához.

"Úgy gondolom, hogy jó lehetőségek rejlenek a Las Vegas-i piacban. Az egyértelmű, hogy Las Vegas egy diverzifikált piacot jelentene ami többet jelent a szórakozástatásnál és a nagy formátumú rendezvényeknél. És ez a piac folyamatosan növekszik."

nfl.com, Fotó: thestate.com