Draftolni könnyű?

Látva a hétvégi ellenfél, a Dallas Cowboys idei draftját akár hihetné azt az ember, hogy igen! Pedig a válasz, egyértelműen nem. Kell hozzá egy nagyon jó játékosmegfigyelőkből álló team, akik pontos információkat tudnak szolgáltatni a fiatal tehetségekről. S ebbe nem csak a pályán alkotott dolgok értendők bele, hanem magánéleti felmérést is takar.

Will McCay-nek, a Cowboys játékosmegfigyelésért felelős vezetőjének a rendelkezésére áll ez a team. Persze hibázni ők is tudnak. Gondoljunk csak a tavaly második körben draftolt Randy Gregory-ra, akinél bevállalták a kockázatot, de a játékos karakterhibái gátat szabnak annak, hogy kibontakoztathassa tehetségét. Ugyanakkor az idei draft elképesztően sikerült!

Az egész liga az Ezekiel Elliot (1.kör) és Dak Prescott (4.kör) által nyújtott fantasztikus újonc szereplésről beszél. Utoljára ilyen számokat újonc irányító és running back még RGIII washingtoni indulásánál hozott Alfred Morris-szal kart-karba öltve. Alfred Morris amúgy azóta már Cowboy! De kiválóan teljesít a 3.körben elhozott Maliek Collins (DT) és nekem tetszik a 6.körben a Purdue Egyetemről elhozott Anthony Brown (CB) játéka is, aki nem mellesleg tampai születésű srác!

A második körben kiválasztott LB, Jaylon Smith is nagy ígéret, de őt eddig sérülés miatt nem tudták bevetni. Az sem véletlen, hogy a Dallas O-line ligaelső! A drafton sok cetlit áldoztak rá. De ami fontos, ültek ezek a választások! Travis Frederick, Zach Martin és draftolatlanként nagy fegyvertény volt LaEl Collins szerződtetése. Ha már draftolatlanokról beszélünk! Így szerezték meg a kiváló guard-ot, Ronald Leary-t, vagy említhetném ide akár Tony Romo-t is! A lényeg, hogy hétvégi ellenfelünknél egészen jól működik a megfigyelő rendszer. Szívesen alkalmaznék olyan személyt tampai GM-nek, akinek ilyen team-je van, mint Will Mccay-nek. Mert hát negyedik körben találni egy franchise irányítót! Na az nem kis bravúr!

A hétvégi ellenfelünk jelenleg a ligaelső. A rájátszás biztos résztvevője. Ugyanakkor mivel oda-vissza kikaptak a csoport rivális Giants-től, a hátralévő három fordulóból max. az egyiket bukhatják el, ha el szeretnék kerülni a wild card kört. Természetesen feltételezve, hogy a Giants innentől minden meccsét nyeri. Vagyis a Dallas nem fogja félvállról venni a találkozót. Nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, s csak remélhetjük, hogy az újonc Dak Prescott kissé elizgulja itt a végét, aminek a legutóbbi Giants elleni mérkőzésen már mutatkoztak jelei!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com