Beharangozó: Panthers @ Redskins

Ez a Monday Night Football párharc a Carolina és a Washington között nem csak arról fog szólni, hogy a cornerback Josh Norman szembenéz egykori csapatával, bár nyilván ezen volt a hangsúly egész héten.

"Ti jobban ismertek engem, mint bárki más," mondta Norman a Charlotte-i médiának a konferencia-beszélgetés közben "és tudnotok kell, hogy mi fog történni."

Mondani sem kell, ez a találkozás lesz tele érzelemmel.
De ez a meccs sokkal több, mint Norman személyes csatája. A Carolina védelme például a liga második legjobb offense-e ellen lép pályára - akik különböző fegyverekkel rendelkeznek minden poszton.

"Határozottan készen állunk szembenézni egy nagy hatékonyságú offense-el. Tudjuk, hogy van egy csomó fegyverük." mondta a linebacker Thomas Davis. "Egyértelműen egy hatalmas kihívás áll előttünk.

Kirk Cousins ​​egyike annak a három irányítónak, aki már elérte a 4000 passzolt yardot. Három elkapó - Jamison Crowder, Pierre Garcon és Desean Jackson - is legalább 746 yardot szerzett és a két tight end, Jordan Reed és Vernon Davis együtt 1138 yardot ért el.

"Jó csapatuk van." mondta a safety Tre Boston. "Nézd meg a videókat, láthatod, milyen jól dolgoznak együtt. Kirk szórja a labdákat. Képesnek kell lennünk kordában tartani őket és képesnek kell lennünk mindent magunk előtt tartani."

És ahogy a vezetőedző Ron Rivera is rámutatott, a kevésbé emlegetett Washington-i futójáték gyakran alapozza meg a passzjáték sikerét.

"Van egy jó futójátékuk és ha nem állítjuk meg, akkor a passzjáték és a kemény play-action lesz nagyon megtévesztő." mondta Rivera. "Meg kell állítani a futást, hogy a play-action ne legyen olyan hatékony."

A Panthers balszerencséjére úgy fognak kifutni a pályára hétfőn, hogy már nem juthatnak a rájátszásba, az első alkalommal négy év alatt. Ha a Falcons és Buccaneers nyer vasárnap, vagy ha egyikük nyer, valamint a Vikings vagy a Packers, a Carolina sorsa megpecsételődik.

De rájátszás, vagy nem rájátszás, Rivera elvárja csapatától a győzelemre törő játékot decemberben. A győzelmi mutatója decemberben 0,792, a második legjobb a Seattle-i Pete Carroll mögött 2011 óta.

"Az, hogy hogyan játszunk és hogyan csináljuk a dolgokat, igenis számít, legalábbis úgy gondolom, ez így van." mondta Rivera a szezon végi játékokról. "Az, hogy hogyan csinálod a dolgokat a végén, tényleg elmondja, hogy mit fogsz csinálni az jövőben."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com