Beharangozó: Panthers vs. Falcons

A Panthers-nek szüksége lehet egy karácsonyi csodára, hogy a negyedik egymást követő szezonban bejusson a rájátszásba, de ez még mindig nem elengedett szezon ennek a csapatnak. Ez egyszerűen nincs benne a DNS-ükben.

"Van még remény, de emellett úgy gondolom, hogy egy óriási büszkeség is van ebben az öltözőben." mondta a vezetőedző Ron Rivera, akinek a csapata, a Panthers Szenteste az utolsó hazai meccsét játssza az Atlanta Falcons ellen.

"Ez egy olyan csoportja a srácoknak, akik igazán törődnek azzal, hogy kik ők, hogy mit tesznek le az asztalra és törődnek egymással. Emiatt keményen fognak játszani."

Amikor a rájátszás reményekről beszélünk, a Panthers a 16. hét előtt alig jobb, mint az a 10 NFL csapat, amely már matematikailag is kiesett a playoff versenyből. Ahhoz, hogy még életben legyenek a remények a jövő héten, a Carolina-nak arra van szüksége, hogy a Green Bay és a Tampa Bay kikapjon szombaton és a Washington veszítsen vagy döntetlent játsszon. Ez egyszerű ahhoz képest, aminek a 17. héten kellene történnie.

És persze a Panthers-nek nyernie kell, ami nem lesz olyan egyszerű feladat a Falcons csapata ellen, amely bejelentkezett az NFC South bajnoki címéért.

"Ez az egyik olyan meccs, amit Panthers játékosként megjelölsz a sorsolásban. Mikor játszunk velük?" mondta a fullback Mike Tolbert. "Ők nem szeretnek minket. Mi nem szeretjük őket. Tudjuk, hogy így van. Az a csapat, amely a legjobb játékát nyújtja szombaton, megnyeri a meccset."

A Panthers az egyik legjobb játékát nyújtja most, miután belerondított a Washington rájátszás reményeibe és nagyjából ugyanazt tette az előző héten a San Diego ellen is.

A Carolina közel sem a legjobbját nyújtotta a 4. héten Atlantában, amikor a Falcons-nak elfogyott a 34-10-es előnye, mielőtt 48-33-ra nyert.

"Ez volt talán a legrosszabb teljesítményünk, mióta itt vagyok." mondta a linebacker Thomas Davis. "Jobbnak kell lennünk, mint voltunk azon a hétvégén és ez nem lesz nehéz a védelemben, mert nem játszottunk jól. Tudjuk, hogy az a meccs nem azt mutatta, akik vagyunk, úgyhogy izgatottak vagyunk az újabb esély miatt."

Davis, az irányító Cam Newton és a defensive end Charles Johnson - akik Georgia-ban születtek - azok a játékosok, akiket egy kicsit jobban feltüzelnek a Falcons elleni párharcok. De az egyik tartós tulajdonsága ennek a csapatnak, hogy még ha kevés is múlik a meccsen, a Panthers-nek nem kell extra motivációt gyártani.

"Megmutatjuk magunkat és keményen fogunk játszani." mondta Rivera. "Ez az, amit elvárok a fiúktól. Ahogy Cam mondta, ez egy kihívás. Én fektettem le azokat és majd meglátjuk, hogyan reagálnak rá. Eddig azt kaptuk, amiben reménykedtünk."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com