A Panthers játékosai mérlegelték a kemény szezont és előre tekintenek

32 NFL csapatból 31-nek egy ilyen nap minden évben elkerülhetetlen - a nap azután, hogy a szezon véget ért és nem sikerült elérni a végső célt.

Ennek a Panthers csapatnak azonban igazi oka volt a szezon előtt azt gondolni, hogy ők lesznek majd a kivétel.

"Rájátszás, Super Bowl, aztán semmi." mondta a wide receiver Ted Ginn Jr.. "Van egy befejezetlen ügyünk."

Ez volt a téma a szezon előtt is a Panthers esetében, akik a 15-1-es szezon után kiábrándító vereséget szenvedtek a Super Bowl-on. De a dolgok nem úgy jöttek össze ennek a csapatnak, hogy akár a közelébe is érjenek annak, amit az előző évben elértek és hétfőn a játékos egy friss vereség után, 6-10-es szezonnal a hátuk mögött pakolták össze a cuccaikat.

"A szezon nyilvánvalóan csalódás volt." mondta a tight end Greg Olsen. "Megpróbáltunk valós időben foglalkozni mindennel. Voltak pillanataink, volt egy pár rész, ahol úgy tűnt, hogy túl voltunk a nehezén. De egyszerűen nem tudtuk folytatni azt. Sok tényező összejátszott, de rajtunk múlott. Nem csináltuk a dolgunkat."

És az ellenfelek, esetenként olyan ellenfelek, akik a szezon előtt még egy sor vereséget gyűjtöttek a Panthers csapatától, tették a dolgukat. Egy évvel azután, hogy 5-1-el zártak a divízión belül és egymás után háromszor nyerték meg az NFC South divíziót, a Panthers 1-5-el fejezte be a divízión belüli meccseket.

"Ha egyszer a piros pont rád kerül, akkor mindenki téged keres." mondta a defensive end Charles Johnson. "Néhány csapat pályázott ránk, amiket megvertünk és most nem nyertünk ellenük."

Johnson egyike azoknak a játékosoknak, akik úgy léptek ki a Bank of America Stadium-ból, hogy nem biztosak abban, fognak e még ott játszani. A Panthers csapatában 15 korlátlan szabad ügynök és öt korlátozott szabad ügynök lesz a holtszezonban és a következő néhány hónapban fog döntés születni a jövőjüket illetően.

"2016-nak vége. A szezonunk véget ért." mondta a linebacker Shaq Thompson. "Egy új szezon kezdődik. Hazamehetek, a családommal lehetek és örülök ennek. Azt akarom, hogy mindenki távolodjon el ettől, pihenjen, felejtse el a focit. Akkor, amikor itt az ideje visszajönni áprilisban, készen fogunk állni. Ebben az év nem volt elég jó, de készen fogunk állni a következő évre."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu