Doug Marrone a Jaguars új vezetőedzője, Tom Coughlin is visszatér a csapathoz

A csapat nélküli franchise-ok közül elsőként a Jacksonville Jaguars találta meg az új vezetőedzőjét, bár az igaz, hogy nem kellett messzire menniük. Tegnap hivatalossá vált, hogy az alapszakaszt ideiglenes vezetőedzőként befejező Doug Marrone lesz a csapat új vezetőedzője.

Az új HC mellett bejelentették, hogy visszatér a franchise első vezetőedzője Tom Coughlin is és meghosszabbították a general manager Dave Caldwell szerződését. Coughlin egészen pontosan az "Executive Vice President of Football Operations" posztot fogja betölteni de arról nincs hír, hogy pontosan milyen beleszólása lesz a játékosok szerződtetésébe vagy a Draft választásokba.

A Jaguars vezetősége nagy kört futott miután visszatért a saját ideiglenes vezetőedzőjéhez. Interjúztatták a Patriots offensive koordinátorát Josh McDaniels-t, a Falcons offensive koordinátorát Kyle Shanahan-t, a Bucs defensive koordinátorát Mike Smith-t, a Cardinals offensive koordinátorát Harold Goodwin-t és a Bills offensive koordinátorát Anthony Lynn-t is. Coughlin-t is meghallgatták de végül front office állást ajánlottak a kétszeres Super Bowl győztes vezetőedzőnek.

"Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben egy napon úgy gondolunk vissza a mai napra mint amikor megalapoztuk, hogy a Jacksonville Jaguars egy olyan futballcsapat legyen amelyik hétről hétre, szezonról szezonra győztes lesz. Nagy megtiszteltetés, hogy ismét a csapatnál üdvözölhetem Tom Coughlin-t. Tudom, hogy visszatérése jó hír a számunkra és a Jaguars szurkolói számára egyaránt. Dave Caldwell szerződéshosszabbítása pedig egyértelműen kifejezi azt a kitűnő munkát amellyel folyamatosan tehetséges és ígéretes rostert épített fel." - szerepelt a csapat tulajdonosának Shad Khan-nak a közleményében.

Marrone a pályafutása során korábban két évig a Buffalo Bills vezetőedzője volt. Első szezonjában 6-10-es, második szezonjában pedig 9-7-es mérleget ért el a csapatával. A Jaguars vezetőedzőjeként 1-1-es mérleggel zárta az alapszakaszt.

Két éve csatlakozott a Jaguars edzői stábjához ahol offensive line edzőként és a vezetőedző asszisztenseként tevékenykedett. Marrone kinevezése az utolsó két év miatt biztonsági lépésnek tűnik a vezetőség és Caldwell részéről. Másrészről azonban felvetődik a kérdés, hogy miért nem távolították el hamarabb Gus Bradley-t mert így több tapasztalattal rendelkeznének a Marrone irányított csapatról.

nfl.com, Fotó: twitter.com, youtube.com