Hogy állnak a dolgok a Panthersnél: Elkapók

Miután kihagyta a teljes 2015-ös szezont egy térdsérülés miatt, Kelvin Benjamin visszatért és a Panthers legjobb elkapója volt 63 elkapással, 941 yarddal és hét touchdown elkapással. De összességében ez egy hullámvölgyekkel tarkított szezon volt a korábbi első körös pick számára. A veterán Ted Ginn Jr. egész évben veszélyes volt a nagy játékoknál, folyamatosan problémát jelentett a védelmek számára az elit sebessége miatt. A másodéves elkapó, Devin Funchess esetében várható volt egy kiugró szezon, de sosem kapta el igazán a ritmust és a nehéz évet a sérült listán fejezte be.

JELENTŐSEBB STATISZTIKA: Ginn három egymást követő meccsen ért el legalább 40 yardos TD-t a 11. és a 13. hét között. A 88 yardos Raiders elleni TD elkapásával Ginn lett a negyedik játékos az NFL történetében, akinek van egy-egy, legalább 85 yardos elkapott, punt utáni és kickoff utáni touchdown-ja pályafutása során.

AZ ÉV JÁTÉKA: A Saints elleni Thursday Night Football meccsen Ginn a 2016-os szezon egyik legjobb elkapását produkálta. Az irányító Cam Newton indított egy 40 yardos passzt az end zone végébe és Ginn el tudta kapni a labdát, miközben arra is figyelt, hogy mindkét lábát a pályán tartsa. Ginn teljes sebességgel követte a labdát, a bírók kezdetben azt hitték, kilépett a pályáról, de a visszajátszás megmutatta, hogy ez milyen hihetetlen touchdown elkapás volt.

A LEGFONTOSABB HOLTSZEZONBELI TÖRTÉNET: A Panthers látványos felvillanásokat láthatott Benjamin és Funchess esetében, az edzéseken és a meccseken egyaránt. A következő lépés az összhang fejlesztése. Amikor Funchess-t draftolták a második fordulóban, mindenki azt hitte, csodálatos párost fonak alkotni Benjamin-nal. Ez egy fontos holtszezon, ami segíthet a duónak észrevenni ezt a potenciált. Egy másik történet emellett, hogy Ginn korlátlan szabadügynök lesz.

2017-ES REMÉNYEK: Benjamin és Funchess számára még mindig van egy csomó hely a fejlődésre. Többre képesek. És mindketten megcsináltak néhány játékot a szezon utolsó heteiben, a Panthers pedig reméli, a 2017-ben eljövendő dolgok jeleit láthattuk.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu