Ben Roethlisberger fontolóra vette a visszavonulást

Az idősebb irányítók közül Tom Brady és Drew Brees folyamatosan azt hangoztatja, hogy bőven van még bennük és még több évig az NFL játszanak majd. Velük ellentétben azonban Ben Roethlisberger a legutóbbi nyilatkozata szerint másként gondolkodik.

A Piitsburgh Steelers irányítója egy rádióinterjúban elárulta, hogy a következő hónapokban át fogja gondolni a jövőbeli terveit és komolyan fontolóra vette a visszavonulás lehetőség. Tehát nagy esély van rá, hogy a New England Patriots elleni vesztes mérkőzés lesz a kétszeres Super Bowl győztes irányító utolsó mérkőzése.

"Ebben a holtszezonban kiértékelem és megfontolom a lehetőségeimet. A következő szezont megfontolom egészségügyi szempontból, a családom szempontjából és figyelembe veszek minden egyéb szempontot is. Feltéve ha lesz következő szezon.

Időre van szükségem a családom mellett, meg akarok győződni róla, hogy a döntésem megfelelő lesz számomra és a családom számára." - nyilatkozta Roethlisberger.

Big Ben döntése természetesen hatalmas jelentőséggel bír a Steelers szempontjából is így Mike Tomlin vezetőedzőt is megkérdezték az irányítójáról.

"Ezt Ő mondta. Szóval ezt igen komolyan kell venni. Úgy gondolom, hogy karrierje ezen szakaszában teljesen érthető, hogy kiértékeli a lehetőségeit. Engem nem riaszt meg a dolog. Azt gondolom, hogy ilyen a futball." - nyilatkozta Tomlin.

Ha a visszavonulás mellett dönt Big Ben azzal igen komoly fejtörést okoz majd a Steelers vezetőségének. Jelenlegi tartaléka Landry Jones szabadügynök lesz márciusban és a csapat harmadik számú irányítója Zach Mettenberger eddigi pályafutása alapján még nem bizonyította be, hogy magabiztosan rá lehetne bízni a csapatot.

Big Ben kora miatt már korábban is téma volt, hogy a Steelers mikor kezdi keresni az irányító helyettesét. A nyilatkozat miatt eljött az idő (ha marad, ha visszavonul), hogy valamelyik körben muszáj lesz irányítót választaniuk az idei Drafton.

nfl.com, Fotó: twitter.com