Ha a mez színén múlik akkor a New England Patriots nyeri a Super Bowl-t

Az utóbbi 12 Super Bowl-t figyelembe véve egy érdekességre bukkanhatnak a szurkolók. Az utolsó 12 nagydöntőt 11 alkalommal az a csapat nyerte meg amelyik fehér mezben játszott. Az egyetlen kivétel a Green Bay Packers, a Sajtfejűek zöld mezben törték meg a mez átkát.

A hazai együttest az AFC és az NFC bajnoka felváltva adja és most a Sólymok kapták meg a választás lehetőségét. A Falcons hivatalosan is megerősítette, hogy február 5.-én a Houston-i NRG Stadium-ban a piros mezükben fognak pályára lépni. Az utóbbi időszak alapján azonban alaposan melléfogtak.

A Falcons az eddigi egyetlen döntőjét fekete mezben játszotta de 1999 január 31.-én 34-19-re kikaptak a Denver Broncos csapatától. A Patriots szurkolók számára kedvezőbben hangzik a fehér mez mert 2-1-re állnak amikor ebben a szerelésben döntőztek.

Persze ha már már ennyire belemegyünk a Super Bowl színekbe akkor meg kell említeni, hogy a Patriots-nak nem hoz szerencsét a piros szín. A 18-0-ás szezonjukban Bill Belichick piros kapucnis pulóvert viselt amit a döntőbeli vereség után soha többet nem vett fel.

nfl.com, Fotó: fox5atlanta.com, twitter.com