Az idei Draft legjobbja megkérte a Cowboys vezetőségét, hogy tradeljen fel érte

hqdefault.jpgMyles Garrett az idei Draft egyik legjobb játékosa és az 1/1-es pick fő várományosa így ha nem történik valami hatalmas meglepetés, vagy előkerül egy régi videó, akkor ki fog menni a Draft első választásai valamelyikénél.

A Texas A&M defensive endjének a magas rangsorolásának köszönhetően esélye sincs rá, hogy az első kör utolsó helyein választó csapatiahoz kerülhessen így videóüzenetben kérte, hogy tradeljenek fel érte.

Garrett Arlington-ban született, a Texas-nál játszott így az üzenetét nem is címezhette volna másnak mint a Dallas Cowboys tulajdonosának Jerry Jones-nak és vezetőedzőjének Jason Garrett-nek.

"Önhöz szólok Jerry." Mr. Garrett történjen meg. Dak Precott vezeti jelenleg a csapatunkat. Kérem adják Tony Romo-t és pár picket a Cleveland Browns csapatának így ki tudnak engem választani. Kérem, imádnék Dallasban játszani, hadd valósuljon meg." - mondta Garrett a videóüzenetében.

Ezt az üzenetet a College Football Awards-on még decemberben vették fel de csak pénteken került nyilvánosságra az ESPN által.

A fiatal védő tradeötlete nem is annyira örült mint amilyennek első hallásra tűnik. Tony Romo nagy valószínűség szerint nem nem a Cowboys játékosaként fogja megkezdeni a következő szezont és a hírek szerint a Browns érdeklődik a veterán irányítói iránt. A fő kérdés az, hogy "mennyiért" valósulhat meg az üzlet!

Létezik egy általánosan elfogadott "Draft Trade Chart" amely szerint az 1/1-es választás 3.000 egységet ér. A Cowboys az első kör 28. helyén választhat áprilisban ami 660 egységet ér. A pick értéke majdnem a Cowboys elsőkörös cetlijének ötszörösét éri.

Az üzletben Tony Romo-t, az idei elsőkörös picket és minimum a jövő évi elsőkörös picket is be kellene dobni. Ezen kívül pedig kellene még 1-2 "alacsonyabb" (idei vagy jövő évi második körös is legyen benne azért) körös cetli is. Ez nem tűnik túlságosan jó megoldásnak a Cowboys számára, hacsak nem Garrett lesz a következő J.J. Watt.

A másik oldalról viszont jó üzletnek tűnik mert a Carson Wnetz trade miatt a Browns-é az Eagles 12. pickje és mivel rengeteg poszton erősítésre szorul a csapat jól jönne több választás a Drafton (azonban meg kell jegyezni, hogy a Browns nem túlságosan sikeresen draftol az első körben).

nfl.com, Fotó: buzzpls.Com