A szurkolók Draft választása: Cam Robinson

Kit kellene a Panthers-nek választani a nyolcadik helyen a 2017-es draft-on? A panthers.com megnézte a szurkolók választásait a Twitter-en. Elsőként jöjjön az Alabama offensive tackle-je, Cam Robinson.

Miért logikus: Az irányító megvédése kiemelt fontosságú minden csapat számára és a Panthers biztosítani szeretné Cam Newton védelmét, így az offense visszatérhet 2015-ben mutatott formájához, amikor a Carolina vezette a bajnokságot a szerzett pontok tekintetében és Newton lett az MVP.

A left tackle Michael Oher státusza bizonytalan, továbbra is a visszatérésen dolgozik agyrázkódása után, ami mindössze három meccs után véget vetett a 2016-os szezonjának. A right tackle Mike Remmers, aki átkerült a bal tackle posztra Oher távollétében, korlátlan szabadügynök lesz.

Még egy tackle van a keretben, akinek van tapasztalata, Daryl Williams, akit a negyedik körben választottak ki 2015-ben. Elég egyértelműnek tűnik, hogy a Carolina-nak jól jönne némi erősítés elöl.

Robinson, aki 198 cm magas és 150 kg, mind a 43 meccsen kezdett bal oldali tackle poszton a Crimson Tide csapatában pályafutása alatt. Megvan a mérete és az ereje ahhoz, hogy segítsen a csapatnak ellenőrzés alatt tartani a line of scrimmage-et.

Max Henson véleménye: Sokan azt hiszik, Robinson a legjobb tackle a drafton, de vajon TOP10-es tehetség? Erre a kérdésre Robinson megpróbál válaszolni a draft előtti időszakban. A játékos megfigyelők aggodalmukat fejezték ki ügyessége és pass protection technikája miatt. Néhány pályán kívüli problémája is tényező lehet az értékelésénél.

Nagyon ritka, hogy egy offensive tackle a draft-ra úgy érkezik, mint aki "kész van". Amiatt, hogy mennyire nehéz találni egy kezdő kaliberű tackle-t, a csapatoknak fel kell készülniük a fejlődési folyamatra, akkor is, ha befektetnek egy első körös pick-be. Robinson ereje és Alabama-i tapasztalata fantasztikus kiindulási pont ehhez.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: saturdaydownsouth.com