A Dallas Cowboys 17.32 millió dollárt spórol a szerződések átalakításával

cowboysol.jpgA Dallas Cowboys igencsak rossz helyzetben volt a fizetési sapka miatt ugyanis a legjobb 51 játékosuk 183.4 millió dollárt foglaltak el az idei fizetési sapkában. Ezzel 13 millió dollárral a határ felett álltak így mihamarabb változtatásokat kellett eszközölniük.

Ennek megfelelően tegnap bejelentették, hogy két támadófalemberük szerződését is átstruktúrálták. Természetesen a két legjobban kereső támadófalembert, Tyron Smith-t és Travis Frederick-et érintette a változtatás. Az alapfizetésüket lecsökkentették és a különbözetet bónuszként fogják megkapni a jövőben.

A csapat bal tackleje Tyron Smith eredetileg 15.8 millió dollárnyi helyet foglalt el amelyet most lecsökkentettek 8.82 millió dollárra. A center poszton szereplő Frederick fizetési sapkában elfoglalt helyét pedig 14.871 millióról 4.531 millió dollárra csökkentették.

A két szerződés átstruktúrálásával 17.32 millió dollárt szabadítottak fel így most "már csak" 165.68 millió dollárt tesz ki a foglalt hely. Négy millió dollárral a határ alá kerültek de további átalakítások várhatóak.

A csapat így egy kicsit jobb helyzetbe került de további változtatások várhatóak. A fizetési sapka szempontjából kulcsfontosságúnak számít Tony Romo jövője. A tavalyi szezonban tartalékká váló irányító 24.7 millió dollárnyi helyet foglal el. Mellette, többek között, veszélyben van még a csapat veterán tackleje Doug Free is.

nfl.com, Fotó: twitter.com