Alshon Jeffery nem kap újabb franchise taget a Bears-től

A legfrissebb hírek szerint a Chicago Bears elkapójának, Alshon Jeffery-nek nem kell újabb szezont franchise taggel lejátszania. A csapatok szerdáig tag-el magukhoz láncolhatják az egyik lejáró szerződésű játékosukat.

Az NFL Network mindentudójának, Ian Rapoport-nak a jelentése szerint a Bears vezetősége idén nem fogja tagelni a játékosát. Jeffery így rámehet a várt hosszútávú szerződésre. A tavalyi szezon után persze felmerül a kérdés, hogy melyik csapattól fogja ezt megkapni.

Jeffery a tavalyi szezonban franchise taggel játszott amivel 14.599 millió dollárt keresett. Egy újabb franchise tag 17.5 millió dollár kifizetést jelentene a Bears-nek.

Az elkapó a tavalyi szezonban 821 elkapott yardot és 2 touchdownt szerzett. Négy mérkőzésről azonban eltiltották tiltott szerek (teljesítményfokozók) használata miatt és az utolsó két szezonban 11 mérkőzést is kihagyott.

Korábban még egy A.J. Green/Dez Bryant összegű szerződést jósoltak az elkapónak de az elmúlt időszak miatt ez már igen távolinak tűnik. Nem valószínű, hogy a Bears megtartja az elkapóját, kizárólag egy jóval kevésbé jövedelmező szerződéssel lenne elképzelhető a játékos Chicagoban maradása.

Ha Jeffery nem kap taget és leteszteli magát a piacon akkor több elkapóproblémákkal küzdő csapat (például az Eagles, a Rams, a 49ers vagy a Titans) is lecsapathat az elkapóra.

nfl.com, Fotó: bigplay.com