A Los Angeles Chargers franchise taget adott Melvin Ingram-nek

Ma este jár le a franchise tag kiosztásának határideje de a csapatok vezetősége hétfőn látványosan aktiválták magukat. Több csapat is kiosztotta a taget és eddig a defensive end poszt a legnépszerűbb a franchise tag szempontjából.

Az Arizona Cardinals Chandler Jones-t a New York Giants pedig Jason Pierre-Paul-t láncolta magához egy évre. A Chargers vezetősége sem akart lemaradni és még hétfőn megnevezte az új Los Angeles Chargers első tagelt játékosát. Nem okoztak meglepetést és a választásuk Melvin Ingram-re esett.

Ingram hivatalosan outside linebackernek minősül így a linebackerekre érvényes tag vonatkozik rá. Ha a felek nem tudnak egyezségre jutni a július 15. határidőig akkor Ingram nagyságrendileg 14.1 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

Ingram az utolsó két alapszakasz az összes mérkőzésén pályára lépett és az első három év "bizonytalansága" után remekül teljesített. Két szezon alatt 125 tacklet, 18,5 sacket és 7 kierőszakolt fumblet szerzett.

Khalil Mack mellett Ingram volt az egyetlen aki az elmúlt két szezonban átlépte az 50 tacklet és a 8 sacket. A tavalyi szezonban 8 sacket szerzett, 19 alkalommal ért oda az ellenfelek irányítóihoz, 4 kierőszakolt fumblet szerzett és 5 passz védekezett le.

Ingram tagelése miatt azonban áldozatokat kell majd hozni. A több mint 14 milliós franchise tag miatt már csak 6 millió dollárral vannak a fizetési sapka maximuma alatt. Persze egy hossztávú szerződéssel csökkenteni lehet az idei év terheit. Ezzel viszont alaposan leterhelnék a következő évek fizetési sapkáit mert a hosszútávú szerződés sem lesz majd "olcsó".

nfl.com, Fotó: twitter.com, ninerswire.usatoday.com