A Denver Broncos arra vár, hogy a Cowboys elküldje Tony Romo-t

romoteams.jpg

A hírek szerint a Denver Broncos vezetőségét még mindig érdekli Tony Romo. Arra várnak, hogy a Dallas Cowboys elküldje az irányítóját és azonnal meg fogják keresni a veterán játékost.

Ma este megnyílik a piac és a csapatok tárgyalhatnak a lejáró szerződésű játékosokkal. Emiatt a Dallasnak nem kell kapkodnia, hiszen a piac magától beárazza majd a játékosokat és a legjobb szabadügynökök kikerülnek a piacról.

Ha kint vannak a legjobb irányítók akkor ezt követően ha egy csapat új irányítóval akar nekivágni az idei szezonnak akkor vagy draftol vagy pedig tradel egyet. A Draft után még mutatkozik némi minimális (de tényleg nagyon minimális) esély Romo eltradelésére.

A legnagyobb visszatartó erő Romo esetében a jelenlegi szerződése. Még három évig él a szerződése ami szerint 24.7 millió dollárt foglal el az idei fizetési sapkából. 25.2 milliót 2018-ban és 23.7-et 2019-ben. Nehéz elképzelni, hogy bármelyik csapat is átvállalna ilyen cap számokat egy 36 éves, sérülékeny játékos esetében.

romobroncos1.jpg

Azonban egészen más lenne a helyzet ha a Cowboys megválna tőle. Ekkor szabadügynökként új szerződést köthetne így krülbelül 10-12 millió dollárral "megúszhatná" az új csapata. Kisebb cap szám és rövidebb idejű szerződés.

A hírek szerint nem csak a Broncos hanem a Houston Texans vezetősége is a cutra vár. A Texans körülbelül ugyanott tart mint egy évvel ezelőtt. 72 millió dollárért megszerezték Brock Osweiler-t de továbbra sem oldották meg az irányítóproblémájukat.

romotexans1.jpg

Osweiler idén 19 millió dollárt foglal el és el sem küldhetik mert az -6 millió dollárt jelentene a fizetési sapkában. Trade esetén már 10 millió dollárt felszabadítanának de az elvesztett 9 millióval és Romo szerződésével együtt ez már igen drága mulatság lenne a Texans-nak.

A két csapat helyzetét elnézve, a Broncos esetében értelmesebb lépésnek tűnik Romo megszerzése. Legalább segíthetne a csapat két fiatal irányítójának Trevor Siemian-nek és Paxton Lynch-nek.

nfl.com, profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: espn.com