A Browns megszerezte Brock Osweiler-t de egyből árulni kezdte, csak a Draft pickek kellenek a csapatnak

Tegnap hatalmas meglepetést okozott a Houston Texans amikor bejelentette, hogy eltradelte irányítóját Brock Osweiler-t a Cleveland Browns csapatával. Még nagyobb meglepetéssel szolgáltak amikor kiderült a trade összes pontja.

A Texans átadta az irányítóját és a jövő évi második körös Draft pickjét. A Browns átadta a Texans-nak az idei negyedik de ehelyett megkapta a Texans hatodik körös kompenzációs pickjét. Szóval a Browns kapott egy irányítót és két Draft picket bagóért.

Persze ez így azért nem teljesen helytálló mert megkapta Osweiler-t a tavalyi szerződésével együtt. A Texans tavaly négyéves, 72 millió dolláros szerződésért megszerezte a szabadügynökpiac legjobb irányítóját de egy év után máris gondot jelent a megmentőnek kikiáltott játékos.

Osweiler a várakozásoknak megfelelően kezdőként vágott neki a tavalyi alapszakasznak. Egy-egy jobban sikerült mérkőzésen kívül azonban csak szenvedett az új állomáshelyén és az alapszakasz végén már tartalékja Tom Savage volt a kezdő.

Savage azonban megsérült és Osweiler visszakerült a kezdőbe. Irányítása mellett a Wild Card körben sikerült legyőzniük a Raiders-t de a Patriots védelme már túlságosan nagy falatnak minősült. A playoffban kapott egy második esélyt de a trade azt mutatja, hogy nem tudott élni vele.

A tavaly aláírt szerződésének felépítése alapján 19 millió dollárt foglalt el az idei (16 millió dollár garantált kereset mellett), 18 milliót a jövő évi és 17 milliót a 2019-es fizetési sapkából. A Texans így örülhet hiszen a Browns révén kihátrálhattak Osweiler szerződéséből. Ráadásul 16 millió dollár készpénzt megspóroltak míg 10 millió dollárt felszabadítottak a fizetési sapkából.

A Browns-nak persze fizetnie kell de tulajdonképpen 16 millióért vettek három Draft picket és még egy irányítót is hozzájuk vágtak. A hírek szerint azonban a Browns vezetőségének csak a Draft pickek számítottak mert egyből árulni kezdték Osweiler-t.

A hírek szerint ha nem találnak trade partnert akkor el fogják küldeni az újonnan megszerzett irányítót. Osweiler jelenleg még a Browns rosterén található de pár órája bejelentették, hogy elküldték a tavalyi szerződtetett Robert Griffin III-t.

costnerdraftday.jpg

Még egy bizonyíték, hogy Hollywood a jelen előtt jár. Kevin Costner karaktere, Sonny Weaver Jr. is büszke lenne erre az üzletre

 Josh McCown-t korábban, RG3-t ma küldték el és jelen pillanatban Osweiler-t, Cody Kessler-t és Kevin Hogan-t tudják bevetni irányítóposzton. Azonban a jelek szerint egy új irányítóval fognak nekivágni a következő szezonnak.

Összességében a Browns vezetősége megmutatta, hogyan is kell Draft pickeket venni és a Texans is jól kijött a tavalyi melléfogásából. Az üzlet vesztese Osweiler egóján kívül Jimmy Haslam pénztárcája de ennyi valószínűleg belefér az idei piacot a legtöbb szabad hellyel nyitó csapatától.

nfl.com, Fotó: twitter.com, imdb.com