A két évvel ezelőtti Super Bowl hőse nem akar visszatérni a New England Patriots-hoz

A New England Patriots kezdő cornerbackje távozni akar Foxboroughból. Malcolm Butler frusztráltságának adott hangot és a hírek szerint nem akar visszatérni a címvédőhöz.

A hírek szerint a védő nem tudja magát túltenni azon, hogy nem kapott hosszútávú szerződést, hogy el akarták cserélni és hogy a nyakára hoztak egy csúnyán megfizetett riválist Stephon Gilmore személyében.

Butler draftolatlan szabadügynökként 2014-ben csatlakozott a Patriots-hoz és a februári döntőig csak kevesen ismerték. A döntő végén azonban elkapta Russell Wilson átadását és a Super Bowl hősévé vált.

A második és a harmadik szezonjában már stabil kezdő volt és egyre jobban teljesített. A múlt héten lejárt az újoncszerződése és a Patriots a hosszabbítás helyett elsőkörös tendert adott neki aminek értelmében 3.91 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

A Pats a tender után be akarta vonni Butler-t a Brandin Cooks tradebe de nem tudták New Orleansba küldni mert még nem írta alá a tenderét. Butler nem akar visszatérni a Patriost-hoz de nem biztos, hogy lesz csapat amelyik ki akarná Őt menteni Foxboroughból.

A fő probléma a elsőkörös tendere. Ha egy érdeklődő ajánlatot tesz Butler-nek akkor a Pats-nek lehetősége van ugyanazokat a feltételeket megadni a játékosának. Ha nem él ezzel a lehetőséggel akkor távozhat de át kell adni érte a csapat elsőkörös Draft pickjét.

nfl.com, Fotó: offthemonstersports.com