A Dallas Cowboys negyed óra alatt két cornerbackjét is elvesztette

A Dallas Cowboys nem zárt sikeres napot tegnap ugyanis negyed óra leforgása alatt két cornerbackjét is elvesztette a csapat védelme. Brandon Carr a Baltimore Ravens, Morris Claiborne pedig a New York Jets csapatánál folytatja a pályafutását.

Elsőként a Ravens jelentette be, hogy megegyezett Brandon Carr-al akivel négyéves, 24 millió dolláros szerződést kötöttek. Ezt követően pedig a Jets jelentette be, hogy megszerezte a Cowboys fiatal cornerbackjét. Claiborne egyéves, 5 millió dolláros szerződést kötött a csapatával.

Carr-t a 2008-as Draft ötödik körében választotta ki a Chiefs csapata és négy Kansas Cityben eltöltött szezon után az elmúlt öt évben a Cowboys-t erősítette. Eddigi kilenc éves pályafutása során még egyetlen mérkőzés sem hagyott ki és mindegyik találkozón kezdőként lépett pályára.

A jelenleg 30 éves játékos ugyan pályán volt a tavalyi szezon összes mérkőzésén de a teljesíténye azért már megkopott. A Pro Football Focus posztjának 52-ik játékosaként értékelte. Új állomáshelyén első lépésként be kell verekednie magát a kezdőbe amihez Jimmy Smith-el és Tavon Young-al kell majd megküzdenie.

Claiborne-t az öt évvel ezelőtti Draft első körében választotta ki a Cowboys de az eddigi pályafutása során nem tudta bebizonyítani, hogy megérte a magas picket. Ebben természetesen nagy szerepet játszik, hogy az eddigi 5 éves pályafutása során nem kerülték el a sérülések.

Claiborne egy igen tehetséges cornerback és Derrell Revis távozás után minden esélye megvan rá, hogy Buster Skrine mellett kezdő legyen New Yorkban. Természetesen az a legfontosabb, hogy egészséges maradjon az egész szezonon keresztül mert az eddigi 80 mérkőzéséből 33-at ki kellett hagynia.

nfl.com, Fotó: twitter.com