Fehér futót a délieknek!

Nem! Ez nem rasszizmus! Legalábbis nem a szó rossz értelmében. Nem szoktam csodálattal nézni régi felvételeken tűzben lobogó kereszteket. Egész egyszerűen csak szeretem a nevén nevezni a dolgokat. Mert hát van az a sztereotípia, miszerint a jó running back színes bőrű. Most végre azonban ámulattal nézhetem, ahogy egy fiatal, fehér bőrű srác fityiszt mutat ennek a megállapításnak. Christian McCaffrey, a Stanford running back-je veszettül jó alapanyagnak tűnik. Bár nem ő lesz a legerősebb játékos a ligában, és pass protection esetén nem fogja földre szorítani a védőket, azért ez a srác nagyon jól megtestesíti azt a típusú futót, akire egy modern offense-nek szüksége lehet.

Elképesztően gyors,dinamikus. Játékban pedig okos, türelmes. Arról már nem is beszélve, hogy olyan jó kezei vannak, hogy akár wide receiver is lehetne.

Mondják, hogy bár Doug Martin sorsa majd eltiltása leteltével dől el, Jason Licht-éknek a döntést már sokkal hamarabb meg kell hozni. Meg kell azért, hogy a szükséges lépéseket időben meg lehessen tenni és ne az utolsó utáni pillanatokban kelljen running back után nézni.

Christian McCaffrey elképesztően jó alapanyagnak tűnik. Könnyen válhatna a tampai szurkolók egyik kedvencévé. Engem nem is lepne meg, ha már korábban kimenne a drafton, mielőtt a Bucs sorra kerül. Mondjuk pl. olyan csapatok által, mint a Bengals. De az alap tézis akkor is változatlan. A piacon meg kell találni a futás blokkolóinkat! Különben lehet itt fekete, fehér vagy netán ciklámen színű futónk, csak szenvedés lesz a sorsa az NFL-ben.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com