A négy évvel ezelőtti Draft "Top" irányítói új csapatnál, Geno Smith a városi riválisnál, E.J. Manuel pedig a Raiders-nél folytatja

Tegnap csapatot talált magának a 2013-as Draft osztály legmagasabban kiválasztott két irányítója. Mint kiderült Geno Smith a városi rivális New York Giants csapatánál (persze még át kell mennie a hétfői orvosi vizsgálaton), míg E.J. Manuel az Oakland Raiders csapatánál folytatja a pályafutását.

A 2013 Draft Class nem bővelkedett az igazán ígéretes irányítókban és ez a választásokon is meglátszott ugyanis Manuel volt az egyetlen QB akit az első körben kiválasztottak. Smith Draft zuhanását a második kör elején a Jets állította meg de egyik irányító sem alkotott maradandót a csapatánál.

Smith kezdő volt a pályafutása első két évében de sérülés miatt kihagyta a harmadik szezonjának elejét. A csapat akkori védője IK Enemkpali az alapszakasz kezdete előtt olyat behúzott az irányítónak, hogy eltört az állkapcsa és mire visszatért Ryan Fitzpatrick már bebetonozta magát a kezdőbe.

Tavaly visszatért Fitzpatrick de katasztrofálisan teljesített így Smith visszatérhetett a pályára. Két mérkőzés jutott neki majd keresztszalag szakadás miatt kidőlt a szezon hátralevő részére. Smith így az utolsó két szezonjának nagy részét a padon vagy sérülten töltötte.

Az elsőszámú tartaléknál többre a Giants-nél sem számíthat mert nehéz elképzelni, hogy Eli Manning olyan gyengén teljesítsen, hogy az edzői stáb Smith-től várná a megmentést. Sőt egyes hírek szerint Smith csak az edzőtáboron belüli versenyhelyzet miatt érkezett.

Manuel eddig pályafutása azonban még ennél is rosszabbul alakult. A Bills elsőkörös pickje is kezdő volt az újonc szezonjában de a második szezonban már padra került és Kyle Orton vette át a csapatot. A harmadik szezonja sem alakult túl szerencsésen mert az újonnan érkező Rex Ryan Tyrod Taylor-t nevezte ki kezdőirányítónak.

Manuel eddig pályafutása során 3.502 yarodt, 19 touchdownt és 15 interceptiont passzolt. A Raiders-el egyéves szerződést kötött vele de új állomáshelyén sem számíthat sok jóra. Derek Carr kezdő posztja a tavalyi teljesítménye után megkérdőjelezhetetlen így a távozó Matt McGloin helyét veheti át a csapat tartalékirányítójaként. Persze ehhez azért még le kell győzni Connor Cook-ot is.

nfl.com, Fotó: newyork.cbslocal.com, ctssports.sportsblog.com