Dontari Poe fél millió dollárt kap ha a testsúlya 150kg alatt lesz

A múlt héten kiderült, hogy az Atlanta Falcons csapatánál folytatja a Kansas City Chiefs korábbi defensive tackleje Dontari Poe. A védőfalember a szabadügynökpiac egyik legkeresettebb játékosa volt de végül mégsem kapta meg a kívánt hossztávú szerződését.

Rövidtávon azonban nem panaszkodhat mert 10 millió dollárt kereshet az idei szezonban. A fizetése 7.5 millió dolláros garantált alapfizetésből, 2 millió dollár ösztönzőből (játékidő, sack és Pro Bowl tagság) és egy 500 ezer dollár testsúly alapú záradékból tevődik össze.

A záradék szerint Poe fél millió dollárt kap ha sikerül lefogynia és tartósan 150 kg (330 pound) alatt tud maradni. A feladat nem tűnik lehetetlennek ugyanis az interneten található információk szerint Poe 157 kilogrammot nyom.

Az NFL csapatok a jelek szerint idén nagy hangsúlyt fektetnek játékosaik testsúlyára ugyanis a Seattle Seahawks is belefoglalt egy testsúly alapú záradékot új running backjének, Eddie Lacy-nek a szerződésébe.

   Ezzel az átadással Poe az NFL történetének legnehezebb TD-t passzoló                             játékosa (emellett a futott TD kategóriában is rekordtartó)

cbssports.com, Fotó: bigcatcountry.com