A saját pénzedből építs stadiont és ne közpénzből, a Dolphins tulajdonosa elmondta miért szavazott a Raiders költözése ellen

A csapattulajdonosok hétfőn délután szavaztak a Raiders Las Vegas-i költözéséről és meglepő fölénnyel, 31-1 arányban a nevadai költözés győzött. Stephen Ross a Miami Dolphins tulajdonosa volt az egyetlen aki a maradás mellett tette le a voksát.

"Engem jobban jobban érdekeltek a szurkolók és hogy mit jelent a csapat a város számára. Ez az elsődleges szempontom. Úgy gondolom, hogy ezt kell elsődlegesen figyelembe venni. Mindent meg kell próbálni, hogy a városban maradhass." - nyilatkozta Ross.

Az új Las Vegas-i Raiders stadion hatalmas összeget, 750 millió dollárt kap a közpénzekből az új létesítményére. Ezzel szemben Ross a saját vagyonából 500 millió dollárt fizetett ki a Hard Rock Stadium felújítására. A tulajdonos szerint ez lenne a követendő.

"Körbe kell néznünk. A csapatok számára manapság nagyon kevés közpénz érhető el. Ha pedig van egy csapatod akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod és teljesíteni. Kell egy kis állami pénz, infrastruktúra és hasonló dolgok. De a mai stadionok mai költségével, az ország nem engedheti meg magának, hogy az emberek pénzét erre költsék.

"Hiszem ha van egy csapatod akkor alá vagy rendelve a városodnak. Ez olyan mintha közüzemi vállalatod lenne. Én nem hiszem, hogy mindent megtettek, hogy Oaklandben maradhassanak. Csak akkor tudsz egyezségre jutni ha a tulaj is akarja azt az üzletet. Kivel ülsz le tárgyalni? Hogy is fog ez történni? 

espn.com, Fotó: dolphinswire.usatoday.com, nytimes.com