Tony Romo visszavonul, a tévénél folytatja

0ap3000000793347.jpg

Tony Romo véget vetett a hosszú ideje óta tartó kálváriájának és bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól. Az irányító a döntésével tulajdonképpen korábbi kenyéradóját is megmentette mert így Jerry Jones-nak nem kell kirúgnia a korábbi kedvencét.

Persze ez így azért nem teljesen igaz mert kiderült, hogy a Cowboys június 1. utáni megjelöléssel mégiscsak cutolja. Ez a visszavonulás miatt csak azon változtat, hogy 10.7 millió dollár halott összeg marad (14 millió dollár felszabadul) a fizetési sapkában.

Azóta már az is kiderült, hogy Romo a televíziónál folytatja és a CBS csatorna hívására bólintott rá. Itt a sokat kritizált, a korábban ugyancsak irányítókén játszó Phil Simms helyét veszi át. Persze azt azért hozzátette, hogy egyből visszatér az NFL-be ha szeretett csapatának szüksége lenne rá.

 

A június 1. cut előtt még szóba került egy másik megoldás is. Eszerint a Cowboys tartalék/visszavonult listára tette volna Romo-t amivel az összeget feloszthatták volna a következő két szezonra.

Romo-t a 2003-as Draft után draftolatlan szabadügynökként szerződtette a Cowboys. Első három szezonjában csak tartalék volt de a negyedik szezonjában be kellett ugrania és bennragadt a kezdőben. Érdekesség, hogy pont annak a Drew Bledsoe-nak a sérülése után lett kezdő akinek kidőlése után Tom Brady is történelmet írhatott a Patriots-al.

Az utolsó két szezonját már a sérülések határozták meg. Tavaly négy mérkőzés jutott neki amiből hármat megnyert a csapatával. Idén már az előszezonban kidőlt és a történelem megismételte önmagát. Romo helyére beugrott a fiatal Dak Prescott és kiszorította a csapatból.

Romo pályafutása során 34.183 passzolt yardot és 248 passzolt TD-t szerzett. Mindkét mutató Cowboys franchise rekordot jelent ahogyan a 97,1-es QB ratingje is.

 

 

nfl.com, Fotók: nfl.com és twitter.com