Milyen posztra válasszanak a Drafton: Carolina Panthers

A Panthers játékosoknak és a szurkolóknak hatalmas csalódást jelentett a tavalyi szezon a tavalyi előtti sikerek miatt. Persze a legfontosabb mérkőzést elbukták tavaly februárban de ekkora visszaesésre azért nem számítottak.

Cam Newton tavaly meg sem közelítette a két évvel ezelőtti teljesítményét. Ehhez persze hozzájárultak a sérülések és a szezon végeztével kés alá is feküdt a korábbi MVP. A sérülések a kezdőfutót és a védelmet sem kerülte el, Jonathan Stewart és Luke Kuechly sem úszta meg sérülés nélkül a tavalyi szezont és igazából ezek a sérülések felhívták a figyelmet a hiányposztokra.

A Panthers idei pickjei:

1. kör 8. hely; 2. kör 8. hely(40); 2. kör 32. hely(64, trade Patriots); 3. kör 34. hely(98, kompenzációs pick); 4. kör 8. hely(115); 5. kör 8. pick(152); 6. kör 8. hely(192); 7. kör 15. hely(233, trade Colts<--Browns)

Távozott Érkezett Hosszabbított

WR Philly Brown

DE Kony Ealy (trade Patriots)

WR Ted Ginn Jr.

CB Leonard Johnson

LB A.J. Klein

T Mike Remmers

DL Paul Soliai

FB Mike Tolbert

S Mike Adams

QB Garrett Gilbert

WR Charles Johnson

T Matt Kalil: UFA Vikings

CB Captain Munnerlyn

LB Julius Peppers

WR Russell Shepard

G Amini Silatolu

DE Mario Addison

DE Wes Horton

DE Charles Johnson

S Colin Jones

DT Kyle Love

G/T Chris Scott

RB Fozzy Whittaker

CB Teddy Williams

 

Ez természetesen nem Cam Newton-ra vonatkozik, hiszen neki stabil helye van a Panthers-nél de mindenképpen tehermentesíteni kell. Ehhez kevesebbet kell futnia, hogy minél kevesebbszer verjék agyon az ellenfelek védői. Colin Kaepernick esetében emlékezhetünk rá, hogy nem jelent jót ha egy futó irányítót folyamatosan csak passzokra kényszerítünk de Kapnél mindenképpen komplettebb játékosról beszélünk Newton esetében.

Az első körben ennek megfelelően running back kiválasztására számítanak. Legyen valaki aki a földön megszerzi a szükséges yardokat és jól bírja az ütéseket. Ha a nyolcadik helyen még bent lesz Leonard Fournette akkor Őt biztosan ki fogják venni de Christian McCaffrey és Dalvin Cook is a jelöltek között szerepel.

Ha mégsem futó akkor védőfalember érkezhet az első körben. Ha 2012-öt írnánk akkor a Julius Peppers, Charles Johnson párosa igen félelmetesnek tűnne de sajnos eltelt öt év és az időt nem lehet átverni. Egy jó defensive endre szükségük lesz és ha Fournette már nem lesz elérhető viszont bent lesz egy magasan rangsorolt DE, mondjuk Jonathan Allen akkor ki fogják húzni.

A védőfal mellett a támadófallal is foglalkozniuk kell. A centerük Ryan Kalil örömére megszerezték a kistesót, Matt Kalil-t akit csúnyán túlfizettek de legalább megvan a kezdő bal oldali tacklejük. A jobb oldal viszont még mindig kérdéses mert az igaz, hogy ott van Michael Oher de a Szív bajnokának sérülés miatt 13 mérkőzést kellett kihagynia a tavalyi alapszakaszban.

Luke Kuechly posztjának legjob játékosai közé tartozik és ezt kitűnően bizonyítja, hogy a tavalyi sérülése után hatalmas lyuk maradt a pálya közepén. Kuechly miatt azonban kérdéses, hogy mennyire minősül ez neednek hiszen ha egészséges lesz akkor a helyettese csak a padon üldögélhet az egész szezon során.

Az utóbbi években többször is elkapót húztak a Draft korai köreiben, Kelvin Benjamin az elsőkörben, Devin Funchess a második körben érkezett. Ted Ginn Jr. és Philly Brown azonban távozott és csak Charles Johnson érkezett a Vikingstól így a harmadik napon elkapóra is szükségük lesz.

Josh Norman távozása után tavaly azért már másképpen festett a Panthers cornerback sora. Helyettese James Bradberry azért még elmarad Norman-től és a Vikingstől érkező Captain Munnerlyn mellett csak Daryl Worley rendelkezik NFL tapasztalattal.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Jamal Adams, S, LSU
Ryan Anderson, LB, Alabama
Zach Banner, OT, USC
Derek Barnett, DE, Tennessee
Garett Bolles, OT, Utah
Malachi Dupre, WR, LSU
Evan Engram, TE, Ole Miss
Leonard Fournette, RB, LSU
O.J. Howard, TE, Alabama
Josh Jones, S, N.C. State
Kyle Kalis, OL, Michigan
Alvin Kamara, RB, Tennessee
Christian McCaffrey, RB, Stanford
Takkarist McKinley, DE, UCLA
Obi Melifonwu, S, UConn
David Njoku, TE, Miami
Michael Roberts, TE, Toledo
Cam Robinson, OT, Alabama
Fred Ross, WR, Mississippi State
Jamari Staples, WR, Louisville
Teez Tabor, CB, Florida
Sam Tevi, OT, Utah
DeMarcus Walker, DE, FSU
T.J. Watt, LB, Wisconsin
Tre'Davious White, CB, LSU

nfl.com, upi.com, cbssports.com, Fotó: carpanthersnews.com