Milyen posztra válasszanak a Drafton: Los Angeles Rams

rams_glock.jpg

A Rams tavaly elhagyta régi otthonát és beköltözött az Angyalok városába. Új városba érkezve egyből robbantottak a Drafton és megszerezték a Tennesse Titans 1/1-es választását, hogy kiválaszthassák a tavalyi évfolyam legjobbnak tartott irányítóját Jared Goff-ot.

Maga a trade valóban nagyot szólt de ez azonban nem igaz Goff teljesítményére. A szezont tartalékként kezdte de a pocsék eredmények és az egyre nagyobb nyomás miatt bevetették. A 11. fordulótól a szezon végéig a Rams kezdőirányítója volt de 7 mérkőzésen csak 1.089 passzolt yardot és 5 touchdownt szerzett úgy, hogy 7 alkalommal is eladta a labdát.

A tavalyi sikertelen szezonra ráment Jeff Fisher vezetőedző állása is akit 13 mérkőzés után kirúgtak. A csapatnál eltöltött majdnem 5 szezonja alatt 31-45-1-es mérleget ért el így nem okoztak meglepetést a menesztésével. Az új vezetőedzővel tényleg új korszakot nyithatnak mert a rutinos defense HC helyett kinevezték a liga történetének legfiatalabb vezetőedzőjét aki a támadóoldalról érkezik.

A Rams idei Draft pickjei:

2. kör 5. hely(37); 3. kör 5. hely(69); 4. kör 5. hely(112); 4. kör 35. hely(141, kompenzációs pick); 5. kör 5. hely(149); 6. kör 5. hely(189); 6. kör 22 hely(206, trade Dolphins); 7. kör 16. hely(234, trade Ravens)

Távozott Érkezett Hosszabbított

C Tim Barnes

WR Kenny Britt

RB Benny Cunningham

DE William Hayes (trade Dolphins)

QB Case Keenum

TE Lance Kendricks

S T.J. McDonald

WR Brian Quick

DE Eugene Sims

LB Connor Barwin

RB Lance Dunbar

QB Aaron Murray

C John Sullivan

DL Tyrunn Walker

CB Kayvon Webster

T Andrew Whitworth

WR Robert Woods

CB Trumaine Johnson

K Greg Zuerlein

 

Sean McVay vezetőedző mellett új defensive koordinátor érkezett a csapathoz Wade Phillips személyében. A defense sémát megváltoztatják és a módosítás miatt szükségük van edge rusherre. Az első választásuk minden bizonnyal egy pass rusher linebackerre fog esni.

A Rams támadófala finoman szólva sem volt jó a tavalyi alapszakaszban. Megszerezték a Bengals korábbi falemberét Andrew Whitworth-t aki kezdő bal tackle lesz de nem jelent hosszútávú megoldást mert már a 35. életévében jár.

A bal tacklenek draftolt Greg Robinson eddig hatalmas bust így megpróbálják menteni a menthetőt és átrakják jobb oldalra. A korábbi jobb tackle Rob Havenstein pedig átkerül guard posztra. Center posztra megszerezték a Vikings korábbi játékosát John Sullivan-t de ez sem jelent hosszútávú megoldást. Minimum egy támadófalember érkezni fog, tackle vagy center posztról is választhatnak majd.

A secondaryben egy kicsit kevesen maradtak pedig jó játékosaik voltak. Tavaly a cornerback Janoris Jenkins-t idén pedig a free safety T.J. McDonald-ot engedték el a piacon. Még ott van Trumaine Johnson(CB), Lamarcus Joyner(CB/FB) és Maurice Alexander(SS) is de cornerbackre és safetyre is egyaránt szüksége lesz a Rams-nek.

És akkor még Goff-nak is szüksége lesz új célpontra. A piacon elengedték Kenny Britt-et, Brian Quick-et és csak a Bills korábbi elkapója Robert Woods érkezett. A rosteren 9 elkapójuk van de Woods, Tavon Austin és a fiatal Pharoh Cooper, Bradley Marquez párosa rendelkezik csak NFL tapasztalattal.

Akikkel kapcsolatba léptek:

Vince Biegel, LB, Wisconsin
KD Cannon, WR, Baylor
Julie'n Davenport, OT, Bucknell
Evan Engram, TE, Ole Miss
Gerald Everett, TE, South Alabama
O.J. Howard, TE, Alabama
Adoree' Jackson, CB, USC
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
Cam Sutton, CB, Tennessee
Carlos Watkins, DT, Clemson
Chad Williams, WR, Grambling State
Jamaal Williams, RB, BYU

nfl.com, Fotó: gettyimages.com, gettyimages.com