A rendőrségi ügye ellenére is Gareon Conley lett a Raiders elsőkörös választottja

Hajnalban megrendezésre került az idei Draft első köre és a 24. helyen egyik legnagyobb hiányposztunkra a cornerback posztra választottunk. A vezetők választása az Ohio State cornerbackjére, Gareon Conley-ra esett.

Conley elsőkörös ígéret volt így ebből a szempontból nem számít meglepetésnek a kiválasztása. Másrészről viszont kedden kiderült, hogy szexuális erőszak miatt vizsgálatot indítottak ellene. Az eset a hónap elején történt a hírek szerint. Természetesen az ügyet nem is lehetett volna rosszabbul időzíteni a játékos szempontjából.

A jelenleg 21 éves védőt nem tartóztatták le és hivatalosan vádat sem emeltek ellene. Conley az első pillanattól tagadta az ügyet és még poligráfos vizsgálatnak is alávetette magát. Átment a hazugságvizsgálaton de maga az ügy említése is elegendő volt hozzá hátracsússzon a Drafton.

"Nyilvánvalóan figyelemmel fogjuk kísérni az ügyet. A csapatok is figyelemmel fogják kísérni az ügyet. Ez nagyon komoly ügynek minősül így mi is nagyon komolyan fogjuk kezelni. Ezeket a dolgokat nyilvánvalóan el kell kerülni a játékosoknak. Meg van erre a megfelelő procedúránk de várjuk meg a tényeket.- nyilatkozta Roger Goodell.

A hivatalos vizsgálat mellett az NFL is vizsgálódni fog az ügyben. Ha nem fogják letartóztatni, elítélni akkor a liga sem fogja elmeszelni. Remélhetőleg igazat mond és csak megvádolták az üggyel. Így egy igen jó játékost kaptunk az első kör vége felé.

Reggie McKenzie general managernek ez volt a második olyan Draftja amikor cornerbacket húzott az első körben és mindkét pick igencsak kérdésesnek minősül. A pick most a vizsgálat miatt számít rizikósnak míg négy éve a játékos egészségügyi állapota miatt merültek fel kérdések a választással kapcsolatban.

2013-ban a 13. helyen D.J. Hayden-t választottuk aki majdnem belehalt az egyik korábbi edzésen elszenvedett sérülésébe. Hasonló sérülést az emberek többsége nem élte volna túl de a kiválasztásával szolgáltattuk az adott évi "tündérmesét". Hayden teljesítménye finoman szólva is elmaradt a várakozásoktól így reméljük, hogy a második magas cornerback pickjével jobb lóra tett McKenzie.

nfl.com, Fotó: