28 tény Cam Newton-ról a 28. születésnapja alkalmából

Cam Newton 28. születésnapjának alkalmából itt van 28 dolog, amit tudnod kell a Panthers történetének legjobb irányítójáról.2011-ben a Panthers az első helyen választhatott a drafton, a franchise történetében ez volt eddig az egyetlen ilyen alkalom. A választásuk Newton-ra esett.

Míg Newton az egyetlen 1. helyen választott játékos a franchise történetében, nem ő az egyetlen Cam Newton, aki játszott a Panthers csapatában.

A Carolina azután választotta Newton-t, miután megnyerte a Heisman Trophy-t és a bajnokságot is egy szezon alatt az Auburn csapatával.

Newton az NFL MVP-je lett a 2015.-ös szezon után, ő az egyetlen Panther, aki megkapta ezt a díjat.

Newton, aki az NFC-ben öt alkalommal is a Hét Támadójátékosa lett 2015-ben, holtversenyben Tom Brady-vel a legtöbb alkalommal kapta meg ezt az elismerést egy szezon során.

Mindössze hat szezont játszott eddig az NFL-ben, mégis Newton tartja a franchise rekordot a passzolt yardok (21,772), a passzolt TD-k (136), a sikeres passzok (1710) és a 300 yardos meccsek (14) tekintetében.

NFL rekorder az irányítók között a futott TD-k számát tekintve, megdöntötte a Hall of Fame Steve Young rekordját, amikor megfutotta a 44. TD-t a tavalyi szezonnyitón a Broncos ellen.

Ugyanazon a meccsen megdöntötte Young ligarekordját, amikor a 32. meccsén szerzett passzolt és futott touchdown-t is.

A 48 futott TD kettövel több a futó DeAngelo Williams teljesítményénél, aki a csapat rekordot tartotta.

Az egyetlen játékos, aki egy csapat legjobbja a passzolt TD-k (136) és a futott TD-k (48) számát tekintve.

3,8 millió követője van az Instagram-on, amivel a legnépszerűbb irányító és a második legnépszerűbb játékos Odell Beckham mögött.

A Cam Newton Alapítvány több, mint $550,000 adományozott az állami oktatási rendszernek, támogatva több mint 6600 diákot, mi óta 2012-ben létrehozta az alapítványt.


4051 yardot passzolt újoncként 2011-ben, megdöntve az NFL újonc rekordot (Peyton Manning, 3739 yard 1998-ban).

422 yardot ért el első NFL meccsén, a Cardinals ellen, ezzel az első újonc lett a liga történetében, aki elérte a 400 yardot karrierjének első kezdő meccsén és holtversenyben NFL rekordot ért el újoncként a passzolt yardok tekintetében (Matthew Stafford 2009-ben).

A következő héten hazai pályán is bemutatkozott, megdöntötte Stafford rekordját és franchise rekordot ért el, amikor 432 yardot passzolt a Packers ellen.

Újonc szezonjában 14 futott TD-t ért el, ezzel megdöntötte az NFL rekordot az irányítók között (12 Steve Grogan 1976).

Az első Panthers játékos, aki megkapta az NFL Offensive Rookie of the Year díját.

Newton apja, Cecil Sr. az 1983-as és '84-es holtszezont NFL táborokban töltötte. Testvére, Cecil Jr. NFL center volt, akinek karrierje abban az évben ért véget, amelyikben Cam Newton-t draftolták.

Az egyetlen játékos az NFL történetében, aki legalább 20.000 passzolt yardot és 3000 futott yardot ért el élete első hat szezonja alatt.

Az egyetlen játékos az NFL történetében, aki öt szezont is minimum 3000 passzolt yarddal és 500 futott yarddal zárt pályafutásának bármely szakaszát tekintve.

184 TD-t szerzett, ez a második legtöbb egy irányítótól az első hat szezonja alatt (Dan Marino, 199).

25,338 yardot szerzett, ez a második legtöbb egy játékostól az első hat szezonja alatt (Manning, 25,467).

Egyike annak a három játékosnak, akik legalább 3000 passzolt yardot értek el az első hat szezonjuk során (Manning, Andy Dalton).

Az ötödik legfiatalabb irányító, aki elérte a 20.000 passzolt yardot (Drew Bledsoe, Manning, Stafford, Marino).

48 futott TD-t szerzett, ami a harmadik legtöbb az aktív játékosok között 2011 óta (Marshawn Lynch, 51; LeSean McCoy, 49).

Az egyetlen játékos, aki öt vagy annál több futott TD-t szerzett az elmúlt hat szezon mindegyikében.

Az egyike annak a három irányítónak, akik öt vagy annál több 500 futott yardos szezont produkáltak karrierjük során (Randall Cunningham, Michael Vick).

Lehet, hogy müzlit, de biztos, hogy nem szalonnát reggelizett a születésnapján. Newton 2013 óta pescatarian - alapvetően vegetáriánus, aki tengeri ételeket is eszik - de még mindig „zabpehely szakértő”. A Lucky Charms és Cinnamon Toast Crunch a kedvencei közé tartozik.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: twitter.com