Az Eagles további egy évvel meghosszabbította veterán falemberének szerződését

A Philadelphia Eagles vezetősége szembe ment az utóbbi idők felfogásával.

Az NFL csapatok vezetői az utóbbi években igen óvatosak a veteránok szerződéséivel, igyekeznek magukat a lehető legjobban bebiztosítani és a játékosokkal a lehető legkevesebb garantált tartalmú szerződést aláírni.

Az Eagles azonban nem ezt az elvet követi Jason Peters esetében. A jelenleg 35 éves offensive tackle szerződéséből még két év hátravolt de a vezetőség további egy évvel meghosszabbította a szerződését.

Peters a mostani hosszabbítással 32.5 millió dollárt fog keresni a következő három évben. A szerződés 15.5 millió dollárt garantál a számára amelyből 8 millió dollárt aláírási bónuszként megkap.

A tackle eredetileg kétéves szerződéssel rendelkezett ami 20.5 millió dollárról szólt úgy, hogy egyetlen cent garantált összeget sem tartalmazott. Bármilyen probléma esetén a korábbi szerződése szerint halott összeg nélkül megválhattak volna tőle.

A mostani hosszabbítással Peters szinte bebetonozta magát a csapatba mert ráfizetéses lenne az elküldés.

"Innen akarok visszavonulni. Nem akarok évről évre azon gondolkodni, hogy vajon elfognak-e küldeni, el akarnak-e tradelni, csökkenteni akarják-e a fizetésemet és a hasonló dolgokról. El akartam érni, hogy innen vonulhassak vissza." - nyilatkozta Peters.

nfl.com, Fotó: chipwagon.typepad.com