Kirk Cousins a hírek szerint franchise taggel fogja lejátszani az idei szezont

Közeledik a franchise tagesek hosszútávú szerződéskötésének határideje. Kirk Cousins-nak és a Washington Redskins vezetőségének már csak négy nap áll rendelkezésére, hogy aláírják az irányító hosszútávú szerződését.

Az idő rohamosan fogy de a hírek szerint ez egyáltalán nem rettenti meg a feleket ugyanis mindkét oldal igen elégedett lenne azzal ha Cousins franchise taggel játszaná le az idei szezont is.

A Redskins irányítója a tavalyi szezont is taggel játszotta végig és 19.9 millió dollárt vághatott zsebre az előző alapszakaszért. Az ismételten kiosztott tag már 23.94 millió dollárt jelent Cousins számára. A számokat elnézve érthető, hogy miért nem kapkod.

Cousins a tavalyi és az idei szezonért 43.89 millió dollárt vághat zsebre. Ez évente átlagosan 21.945 millió dollárt jelent ami az irányítók között a hatodik legmagasabb átlagos keresetnek minősül. Az értéket természetesen eltorzítja, hogy csak két évről beszélünk míg az előtte álló QB-k hosszútávú szerződéssel rendelkeznek.

A jelek szerint ez a helyzet megfelel a Redskins vezetői számára is. Úgy néz ki a helyzet mintha nem tudnának dönteni a saját irányítójukról. Nem baj, hogy itt van de azt se bánnák ha másik csapatnál játszana. Kicsit úgy tűnik mintha csak azért tagelnék évről évre mert nincs jobb alternatívájuk.

Ezt persze nem tehetik a végtelenségig mert jövőre egy igen komoly ugrás következne. A sorozatban rárakott harmadik franchise tag 35 millió dollárt jelentene. Egy másik lehetőség szerint transition taget rakhatnának rá ami ugyan "csak" 28 millió dollárt jelentene de ezzel más csapatokkal is tárgyalhatna.

Ezt az összeget valószínűleg már nem fogják neki kifizetni így ha nem fognak megállapodni hétfő estig akkor Cousins nagy valószínűség szerint távozni fog a következő offseasonban. Kérőből pedig biztosan nem lesz hiány, legtöbbször a San Francisco 49ers-t emlegetik vele kapcsolatban amelyet korábbi offensive koordinátora Kyle Shanahan vezet az idei szezontól.

nfl.com, Fotó: twitter.com