Árulj be másokat és csökkentik a büntetésedet

Érdekes kiegészítést találtak az NFL szabályzatában. A ProFootballTalk a teljesítménynövelő szerek használatáról szóló szabályzatában talált egy olyan részt, hogy a liga jutalmazza a társaikat beáruló játékokosokat. A jutalmazás igazából kicsit pontatlan, a bajba került játékos csökkentheti a büntetését.

A szabályzat szerint ha egy játékos megbukik a vizsgálaton és a fellebbezés lezártáig teljes mértékben együttműködő volt illetve beárul egy másik játékost vagy edzőt akkor mérséklik az Ő büntetését. A hírek szerint akár a felére is csökkenthető az "együttműködő" játékos eltiltása.

Tehát ha valaki megbukik a vizsgálaton akkor nincs más dolga csak be kell árulni egy játékost vagy egy edzőt. A négy mérkőzéses eltiltás helyett pedig csak kettőt kap. Ez természetesen nem csak a pályára lépéseit hanem a fizetését is befolyásolja. Fizetés nélkül szokták eltiltani a játékosokat így a beárulás után tulajdonképpen még pénzt is keres magának.

Azt nem lehet tudni, hogy hányan fognak élni ezzel a lehetőséggel hiszen ezzel könnyedén kiutáltathatják magukat az öltözőből. A liga szabályzatában azonban adva van a lehetőség.

Igazából a ligának nem kellene itt megállni, bevezethetnének egy "bónusz" rendszert. Valakire négy mérkőzéses eltiltás vár, beárul két embert és megússza. Vagy tovább megyek és beárul hármat vagy inkább négyet és kivált magának egy jövőbeli büntetést is és jöhetnek a szerek, a következőt úgy is megússza.

profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: tapatalk.com