Vikings edzőtábor ráhangoló, 1. rész - Az irányító

Mielőtt még az edzőtáborba vonulnának a játékosok, szakítsunk egy kis időt és nézzünk körül a csapatnál, hogy miként is fogunk neki ennek a szezonnak. Van egy poszt, ami talán még azokat is foglalkoztatja, akiket eddig nem nagyon. A csapat legfontosabb eleme, az irányító.Ebből a Vikings megpróbálta a legtöbbet kihozni idén és elég tetemes összegért szerződtette a Redskins korábbi irányítóját, Kirk Cousins-t.

Hosszútávra tervez a csapat, bár csak három évre szerződtették ők. Nem mindenki volt egyértelműen az üzlet mellett, sokak szerint túlzó ez a kiadott pénz egyetlen játékosért, aki nem feltétlenül elit, ennek ellenére az azért járó pénzt megkapta.

Túl van már pár edzésen a csapattal, megismerkedett már játékostársaival. Nem minden volt elsőre tökéletes, de hát mi az. Cousins azóta belehúzott és sok elismerő szót kap az edzőktől és a sajtótól is. Megtalálja az összhangot az elkapóival, olyanokkal is, akik eddig inkább háttérbe voltak szorulva. Legfőképpen Laquon Treadwell-re kell gondolni, aki eddig még mindig csak ígéret.

Tapasztalt a csereirányítónk is, Trevor Siemian a Broncos-tól került hozzánk, egy éves szerződést kötöttek vele még tavasszal. A Cousins ellenesek inkább őt látnák kezdőként a csapat élén, de talán luxus lenne egy majd 90 milliós irányítót padoztatni. Siemian egyelőre a másod vonallal edz, de néha belekóstol az elsőszámú csapat életébe is. Az edzőtáborban szerintem lesz lehetősége bizonyítani, de az előbb leírt ok miatt biztosra vehető, hogy csak csereként lesz bevetve.

Itt van még természetesen Kyle Sloter, akit még mielőtt Cousins-t szerződtettük volna sokan leteszteltek volna, milyen ha elsőszámúként rábízzák a csapatot. Érdekes kísélet lett volna, de a vezetőség ebben az évben akar felérni a csúcsra, míg a tavaly a döntő kapujában elbukó csapat itt van és éhezik a javításra.

Minden eldől a Training Camp-ben, ami már tényleg itt van. Az újoncok július 24-én, míg a többiek július 27-én csatlakoznak, immáron az új Eagan-i edzőkomplexumba.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: vikings.com