Nem valószínű, hogy hosszabbítanak a Patriots kezdő defensive tacklejével

Trey Flowers a New England Patriots védőfalának meghatározó tagja volt az utolsó két szezonban de idén lép szerződésének utolsó évébe és nincs rá garancia, hogy hosszabbítanak vele a szezon után (vagy közben). Erről Tom Curran az NBC Sports Boston riportere számolt be.

A Patriots híres róla, hogy nem áldoz sokat a védőfalára. Főként alacsony fizetésű veteránokra és újonc játékosokra alapozza az egységét. A közelmúlt egyik legjobb Pats pass rushere Chandler Jones volt de a nagy pénz kifizetése előtt eltradelték egy második körös választásért. Persze Jones-nál az voltak pályán kívüli problémák is.

Flowers-t a 2015-ös Draft negyedik körében választotta ki a Patriots de vállsérülést szenvedett az előszezonban. Az alapszakaszban csak egyetlen mérkőzésen volt aktív majd sérültlistán fejezte be a szezont. Eddigi hároméves pályafutása során 107 tacklet, 13.5 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett továbbá 4 passzt védekezett le.

A tavalyi védőfalból a jelenleg 24 éves pass rusher volt pályán a legtöbb játéknál. 802 védelmi snap során vetették be ami a snapek 75.66%-t jelenti. A jelenlegi szerződések ismeretében a Pats-nek 31 millió dollár szabad helye lesz a következő évi fizetési sapkában de ennek ellenére a múlt nem Flowers-nek kedvez.

nfl.com, Fotó: nbcsports.com