Richard Sherman 2 millió dollárt keresett azzal, hogy átment a fizikai felmérőn

A Seattle Seahawks az idei offseasonban megvált védelme egyik legjobb játékosától Richard Sherman-től. A cornerback szabadon kiválaszthatta a következő csapatát és, talán nem véletlenül, pár nappal később elfogadta a csoportrivális San Francisco 49ers ajánlatát. A döntés anyagilag kifizetődni látszik ugyanis rögtön az edzőtábor első napján 2 millió dollárt keresett.

Sherman hároméves 27.15 millió dolláros szerződést kötött a csapatával amely tartalmazott egy kerettagsági bónuszt. Eszerint ha Sherman az edzőtábor első napján átmegy a fizikai felmérőn akkor aktiválja a 2 millió dolláros bónuszát. A 49ers edzőtábora ma kezdődött és a védő sikerrel vette az akadályt így a napokban egy csekély összeggel megnövekszik majd a vélhetően elég vaskos bankszámlája.

Az opció szerződésbe foglalása nem volt alaptalan ugyanis Sherman tavalyi szezonjának Achilles sérülés vetett véget. Több kisebb műtéti beavatkozásra is szükség volt februárban és az eddigi offseason edzéseken csak limitált edzésmunkát végzett. Most azonban teljes gőzzel azon dolgozhat, hogy visszanyerje a régi formáját.

nfl.com, Fotó: