Fact or fiction: nem javulnak Engram statisztikái

Némi meglepetést jelentett a tight end tavalyi első körös kiválasztása, hiszen David Njoku is elérhető volt még és rendre őt rangsorolták előrébb. Ennek ellenére eddig nem panaszkodhatunk, egy veszélyes célponttal gazdagodtunk, aki még annak ellenére is komoly károkat tudott okozni az ellenfelek védelmében, hogy borzasztóan alkalmazták. De mit tartogat számára 2018?

Alaposan felturbóztuk a tight end posztot, hiszen Engram mellett megszereztük a szabadügynök piacról Rhett Ellisont is, aki elsősorban a blokkolásban jeleskedik, így remekül kiegészítik egymást. Gyakorlatilag elkapósebességgel rendelkezik a korábbi Ole Miss játékos, gyorsabb mint a linebackerek, de fizikálisabb a defensive backeknél. Nem véletlen, hogy 722 yarddal és 6 touchdownnal zárt. A sérülések is a kezére játszottak, volt olyan mérkőzés ahol ő volt az első számú célpontunk. 108 átadás repült az irányába, amiből 64-t tudott megszelídíteni, ami rendkívül nagy szám egy újonc tight endnél. Azt tudtuk, hogy a blokkolásra csak limitáltan alkalmazható, leginkább a kettőzésbe tud besegíteni, vagy az LB-k ellen alkalmazható viszonylag hatékonyan. A másik hátránya, hogy több csúnya elejtett labdája is volt, ami gondot jelenthet a jövőben. Egyelőre nem tudni, hogy ez csak koncentráció- vagy képességbeli probléma, de több nagy elkapása is volt, így joggal reménykedhetünk az előbbiben.

Fact or fiction? Fact. Nem vagyok túl optimista ezzel kapcsolatban, de úgy gondolom, hogy elsősorban nem is a számaiban kell javulnia Engramnek. Már akkor is elégedettek lehetünk hogyha ezeket a statisztikákat hozza, inkább a játék minőségében várok tőle fejlődést. Remélhetőleg végig egészséges marad a Beckham-Shepard kettős és Saquon Barkley-t sem csak futóként lehet alkalmazni. Így nem várok 1000 yardot Engramtől, hanem kevesebb dropot és jobb futásblokkolást.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu