Vikings Training Camp 2018: Az első 10 nap

Immáron 10. napja megy a Vikings Training Camp-je, a csapat szépen halad a felkészüléssel, most nézzük meg röviden, hogy mi is történt idáig. Már 10. napja van a csapat a vadonatúj TCO Performance Center-ben, ami egyúttal a főhadiszállás is, de ez évtől már itt tartják a szokásos edzőtáborokat is.

Ez a játékosoknak is jó, hiszen egy ultramodern, minden jóval ellátott létesítményben készülhetnek a szezonra, ráadásul a szezon közben sem lesz ismeretlen, hiszen ez az Eagan-i edzőközpont lett a Vikings új főhadiszállása.

Tehát, mint írtam megkezdődött és már javában zajlik az edzőtábor. Volt már sérülés, de volt már például verekedés is a játékosok között, ennél jobban ki se lehetne jelenteni a szezon megkezdését.

Az első igazi edzést csak a harmadik napon tartották, hiszen addig a fiatalok és az újoncok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, csak ezután csatlakoztak a többiek, de innentől már 90 fővel zajlik a felkészülés.

A teljesség igénye nélkül nézzük pontokba szedve a leglényegesebbeket.

– Stefon Diggs és Adam Thielen (nem is annyira váratlanul) kiérdemelte a tavalyi év legjobb elkapó páros a címet, amire a jelek szerint idén is van sanszuk, tekintve hogy egyikük sem lassult a holtidény során. Remek elkapásokkal jelentkeztek már az első napokon is. Ha már Diggs, akkor említsük meg, hogy végre megkapta a szerződéshosszabbítást, így 2023-ig marad nálunk.

– Xavier Rhodes igazi vezetője lett a fiatal CB-knek, annak ellenére, hogy még csak a 6. idénye az NFL-ben. Külön kiemelte az újonc Mike Hughes-t és Holton Hill-t is, akik szerinte nagyon szenvedélyesen játszanak. Hill egyébként draftolatlan szabadügynök volt, de már most úgy vélik, ha folytatja ezt a megkezdett utat, akkor már idén csere lehet belőle.

– a támadófalban kezd helyreállni a rend, igaz ennek most kicsit betett, hogy Mike Remmers bokasérülést szenvedett, ami miatt pár edzést ki kell hagynia. További támadófal hír, hogy Pat Elflein PUP listán kezdte meg a felkészülést, így nem edzhet a csapattal, amíg az orvosok rá nem bólintanak a folytatásra.

– Mike Hughes idén lehet nem a védelem meghatározó alakja lesz, ugyanis kickoff visszahordásokat sokat gyakoroltatják vele, amiben igencsak jó. A ST edzője, Mike Priefer elmondta, hisz abban, hogy Hughes lesz a kickoff returner, míg Marcus Sherels a punt returner az előttünk álló szezonban.

– nem tartott sokáig, hogy kialakuljon az első nézeteltérés a TC-ben, Aviante Collins és Devante Downs különbözött össze, aminek kisebb ütésváltás lett a vége. Szerencsére hamar véget ért a balhé, senki nem sérült meg, a felek lehiggadtak.

– Jayron Kearse váltotta az első csapatnál Andrew Sendejo-t pár edzésen, de nem volt szó róla, hogy sérülés miatt kellett volna ezt alkalmazni. Mindenesetre Kearse jól játszott együtt Smith-el.

– Terence Newman a héten megerősítette, hogy tisztában van azzal, hogy 40 éves és a fiatal játékosok napról napra jobbak lesznek, így nehéz ezt mondani, de ez lesz az utolsó idénye az NFL-ben.

– Rashod Hill a támadófal egyik idén kezdőnek kikiáltott játékosa is több edzést hagyott eddig ki, ugyanis gyomorfájdalmai vannak, az orvosok pihenőt javasoltak neki.

– Kirk Cousins egyre jobban érzi magát az offense-ben az edzőtábor előrehaladtával, ugyanis kezdi átlátni, hogy kire hogyan számíthat. Mindent megtesznek a legjobb teljesítményért, hogy Kirk-nek csak arra kelljen koncentrálni, ami a dolga.

– Brandon Zylstra nagyon jól kezdte a tábort, teljesítményét a többiek és az edzők is elismerik. (Holton) Hill mellett ő lehet majd az, aki a „semmiből” jön és mégis ott lesz a keretben. Amíg Mankato-ban volt az edzőtábor, akkor az edzőtábor felfedezettjét mindig Mr. Mankato-nak nevezték. Most ő (Zylstra) az egyik esélyes a címre.

– a rúgó játékosok között nagy a verseny. Ugye ők nem ütköznek, nem passzolnak, ők csak rúgnak. Kai Forbath a drafon kapott egy ellenfelet Daniel Carlson személyében. Eddig mindketten hibátlanok a Camp-ben, már ami a mezőnygólokat és az extra pontokat illeti. Náluk az igazi felmérő inkább a 4 előszezon mérkőzés lesz.

Amiből egy már a héten lezajlik, hiszen utazunk Colorado-ba a Denver Broncos csapatához, ahol éppenséggel Case Keenum a kezdő irányító, aki ugye tavaly nálunk szerepelt. Ennyi lett volna röviden az első 10 nap, már csak párat kell aludni és végre képernyőn a Vikings.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: bringmethenews.com