Panthers 28 - Bills 23

Cam Newton és a két irányító versenye hozzásegítette a Carolina Panthers csapatát a 28-23-as győzelemhez a Buffalo Bills ellen az előszezon első meccsén, csütörtökön éjjel a New Era Field-en. A Carolina 17-7-es hátrányban volt a félidőben, de Garrett Gilbert és Taylor Heinicke második félidőben szerzett TD-jeinek köszönhetően a végén a Panthers csapatánál volt az előny.

Gilbert a lassabb első félidőt követően szépen felvette a tempót. A Panthers egy nagyszerű mezőnypozícióra váltotta a védelem által kiharcolt 3&out-ot, Gilbert a pálya jobb oldalára adott egy lőtt passzt, amit az elkapó Mose Fraziert 26 yardos touchdown-ra váltott, a Carolina ezzel zárkózott fel 17-14-re.

A negyedik negyedben Heinicke is bejött és teljes mértékben kihasználta a Bills-büntetést, amely egy punt szituációt 1st&10-re váltott. Heinicke 89 yardos támadást vezetett egészen a end zone-ig, ezzel már 21-17 volt az állás a Panthers javára, 6 passzából 4 volt sikeres 69 yardért, emellett két futásból 14 yardot is szerzett. Az újonc elkapó DJ Moore-nak volt egy 16 yardos elkapása a drive során és a runing back C.J. Anderson fejezte be a támadást egy 4 yardos futással. Moore négy elkapással és 75 yarddal fejezte be a meccset.

Heinicke, akinek 9 passzából 7 volt sikeres, 121 yardot passzolt, egy 21 yardos touchdown passzt adott a szabadon lévő futónak, Elijah Hood-nak, röviddel egy harmadik down-os szabálytalanság után - ez a büntetés éppen az új sisak-a-sisaknak szabálynak volt köszönhető - aminek hála a Carolina megtarthatta a labdát.

"Nagyon tetszett, amit láttam a tartalék irányítóktól." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Mindkét srác jól játszott. Mindketten nagyon jó dolgokat csináltak. Volt néhány srác, akik megcsinálták a játékokat, de még mindig sok dolgunk van."

A Bills harmadik számú irányítója, a magasan draftolt Josh Allen nem is tudott válaszolni, csak amikor már késő volt. A játéka a közelében sem volt a két irányító-jelölt, Nathan Peterman és A.J. McCarron játékához, akik az első 18 passzból 15-öt sikeresen oldottak meg, 224 yardot szerezve, hozzásegítve a Bills-t a 17-7-es félidei vezetéshez. A Buffalo iratkozott fel először a táblára, amikor a korábbi Panthers elkapó Kelvin Benjamin jutott el az end zone-ig a Buffalo első labdabirtoklása során a 28 yardos vonalról. Mielőtt Allen az utolsó két percben vezetett touchdown drive-ot vezetett, a Bills a 15/18-as kezdést követően egy 7/16-os, 62 yardos teljesítményt tudott csak produkálni.

A Bills pontokat érő kezdő támadására a Carolina és Newton csak egy 1/3-as passz-mutatóval tudott válaszolni. Ez arra késztette Rivera-t, hogy adjon az első csapatnak egy második drive-ot. A csapat megoldotta a feladatot, Newton 6 passzából 5 jó volt, 73 yardot passzolva TD drive-ot vezetett.

"Azt hiszem, Cam egy kicsit túlpörgött és dobott néhány olyan magas labdát, amit az edzőtáborban megoldott." mondta Rivera. "De a második drive az volt, amit keresünk, egy jó keveréke a futásnak és a passzjátéknak."

Newton az elkapó Jarius Wright-nak adott egy 28 yardos passzt a pálya szélén, ami után a running back Christian McCaffrey szerzett 2 yardos TD-t. Nem sokkal később a linebacker Shaq Thompson vitathatatlanul a meccs játékát mutatta be, vetődve szerzett interception-t egy felpattanó labdából, aminek köszönhetően a Carolina visszaszerezte a játékszert.

A félidő hátralévő része azonban a Bills csapatáé volt. Newton a TD-drive után leült, Gilbert kapta az első snap-et a tartalékok csatájában. Gilbert szenvedett az elején, csak két 3&out-ra futotta, de az első félidőt három sikeres passzal zárta, amelyek 29 yardot jelentettek a másodéves elkapó Curtis Samuel számára, aki végül négy elkapással és 43 yarddal zárt. Gilbert jó második félidei teljesítménye lehetővé tette, hogy 7/12-vel és 93 yarddal fejezze be a meccset.

A Panthers a hétvégén visszatér a Wofford College-be, ahol az edzőtábor  utolsó három edzéséből az elsőt szombaton délután tartják. Az első hazai előszezon meccset magyar idő szerint augusztus 18-án, szombaton hajnalban játsszák, amikor a Dolphins csapatát fogadják.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu