Fact or fiction: legalább öt sacket szerez Lorenzo Carter

Izgalmas képességekkel rendelkezik a korábbi Georgia játékos, aki a sokoldalú OLB-k közé tartozik. A poszt velejárója, hogy értenie kell a pass rush-hoz, neki azonban megvan az atletikussága ahhoz, hogy a futás ellen és a coverage-ban is megállja a helyét. Olyan véleményt is hallani, hogy az ő játékából profitált Roquan Smith, nem pedig fordítva. Elengedtük JPP-t, akinek a "helyére" érkezett Kareem Martin, így elég szűkös lett a pass rusher állomány. Ez nem biztos, hogy hátrány Carternek, aki így több játékidőt kaphat. Élni is fog a lehetőséggel?

Nem volt az a kifejezett sack specialista, a legjobb évében is csak ötször zúzta le az irányítót, persze láttunk már olyat, hogy valaki a profik között teljesedett ki igazán. Komplexebb felelőssége van egy 3-4-es OLB-nek, mint egy 4-3-as DE-nek. Az egyik OLB fő feladata a pass rush, ő ritkábban kap más munkát (ez a játékos lesz Vernon), míg a túloldali társa kisebb-nagyobb mértékben egy 4-3-as erős oldali linebackerre hajaz. Ide igazoltuk le Kareem Martint, akinek vélhetően Carter lesz az első számú cseréje. Nem túl nagy a mélység, Avery Moss és Romeo Okwara lehetnek a vetélytársak. A papírforma alapján Vernon és Martin mögött lesz majd a rangsorban, ami korrekt játékidőt jelenthet.

Fact or fiction? Fact. A Solderrel kapcsolatos jóslat után ez is kicsit optimista, de is látok benne ennyit. James Bettcher lehet a kulcs, aki agresszív védelmet fog felállítani és a lehető legváratlanabb helyekről fogja küldeni a blitzeket. Ugyan átlag alatti a pass rusherek minősége, de középen komoly károkat tud okozni Snacks Harrison és Dalvin Tomlinson is, így komoly esélyhez juthatnak a társak. Ha szabad területet tudunk biztosítani Carter számára, akkor remek dolgokra lehet képes, Bettchernek pedig megvan a képessége ahhoz, hogy kiaknázza a játékosaiban rejlő potenciált.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu