Earl Thomas-ért második kört ajánlott a Cowboys de marad a Seahawks-nál

Véget ért az Earl Thomas ügy. A Seattle Seahawks safetyje új szerződést akart magának és mivel nem kapta meg így ahogyan az lenni szokott holdoutba kezdett. Kihagyta csapata offseason edzéseit és az edzőtábort de mai napon csatlakozott a csapattársaihoz.

A jelenleg 29 éves Thomas most lép szerződésének utolsó évébe és 8.5 millió dollárt fog keresni idén. Posztján a legjobbak közé tartozó játékos nem akart hosszútávú szerződés nélkül nekivágni az idei szezonnak mert egy sérülés miatti hosszú kihagyással rengeteget veszíthet az értékéből. Félelme talán nem is alaptalan ugyanis az utolsó két szezonban 7 mérkőzést is ki kellett hagynia.

Mikor Thomas holdoutba kezdett több NFL csapat is megpróbált lecsapni a Seahawks védőjére. A Cowboys volt a legnagyobb érdeklődő és a hírek szerint fel is ajánlottak érte egy második körös választást de a jelek szerint a Seahawks minimum elsőkörös választásban gondolkodott.

Thomas-t a tavalyi teljesítménye után posztjának 5. helyén rangsorolta a Pro Football Focus. 2010 óta 25 interceptiont szerzett amivel a negyedik helyet foglalja el ezen a listán. Csak Richard Sherman (32), Reggie Nelson (29) és Brent Grimes (26) előzi meg. Nyolcéves pályafutása alatt 6-szor került a Pro Bowl, háromszor az All-Pro első, kétszer a második keretébe.

nfl.com, Fotó: twitter.com