Amit tudnod kell: Dallas Cowboys

A KÉT SZTÁR HELYETTESÍTÉSE: Amikor a Cowboys a 2010-es NFL Draft első körében kiválasztotta az elkapó Dez Bryant-et, ő és a Pro Bowler tight end, Jason Witten összeállt és Dallas legnagyobb fegyvereivé váltak a következő nyolc szezonban.

De Witten visszavonult, Bryant pedig szabadügynök, csapat nélkül. Felvetődik a kérdés: a running back Ezelel Elliot mellett ki csatlakozik még az irányító Dak Prescott-hoz a Cowboys huddle-ben ebben a szezonban?

Elkapó poszton a szabadügynök igazolás, Allen Hurns valószínűleg kezdő lesz a harmadik körös Michael Gallup mellett, Cole Beasley pedig a slot pozícióban kaphat szerepet.

Tight end poszton Geoff Swaim, a korábbi hetedik körös játékos, akinek kilenc elkapása volt karrierje során, készen áll arra, hogy átvegye Witten helyét.

"Jobban teljesítő offense-nek kell lennünk. Ez más." mondta Prescott az ESPN.com-nak az edzőtábor alatt.

TARTALÉK TERV A CENTER POSZTON: A Cowboys csapatát nagy csapás érte, amikor a Pro Bowler center Travis Frederick-nél, az egyik leghíresebb támadófal játékosnál autoimmun betegséget diagnosztizáltak az előszezon alatt. Az aktív keretben van, de várhatóan több hétig hiányozni fog, amíg tartanak a kezelések.

A veterán Joe Looney, aki 2016 óta nem volt kezdő egy meccsen sem, a következő ember a center poszton.

"Joe már régóta a ligában van, úgy értem, ez a hatodik vagy hetedik éve." ​​mondta a Pro Bowler right guard Zack Martin az ESPN.com-nak. "Nagyon sokat játszott, már három éve ebben a rendszerben van, így nagyon, nagyon magabiztosak vagyunk abban, amit ő adhat nekünk."

ÉRDEKES TÖRTÉNET LINEBACKER POSZTON: Jaylon Smith a 2016-os draft osztály egyik kiemelkedő játékosa - és egy szívszorító történet főszereplője volt. A Notre Dame linebacker-ét a TOP10-be várták, de súlyos térdsérülést szenvedett a Fiesta Bowl első negyedében, az utolsó egyetemi meccsén .

Ennek eredményeképpen Smith a második körig esett vissza, a Dallas kiválasztotta, de semmi sem garantálta, hogy valaha is visszanyeri az egyetemen mutatott formáját.

De miután az egész újonc szezonját kihagyta, Smith 16 meccsen játszott és hat alkalommal volt kezdő tavaly. A jelentések pedig azt mondják, hogy ezen a nyáron még jobb formában van.

"Amikor senki sem gondolta, hogy újra játszani fogok, akkor tavaly mind a 16 meccsen tudtam játszani és magas színvonalon járultam hozzá a csapat játékához." mondta Smith a közelmúltban a riportereknek. "Most visszatérek, még több szerepet kaphatok."

Smith jelenléte mérsékelte az aggodalmakat a linebacker Leighton Vander Esch elérhetőségével kapcsolatban, az első körben választott játékos ágyék sérülés miatt valószínűleg kihagyja a szezonnyitót.

És miután a védelem vezére, Sean Lee egészséges, a Dallas-nak minden oka megvan arra, hogy jó érzéseik legyenek a linebacker csoporttal kapcsolatban.

EGY ÁTALAKÍTOTT SECONDARY?: A Cowboys-nál a tavalyi szezonban voltak gondok a secondary-ben, az újonc trió - a cornerback Chidobe Awuzie és Jourdan Lewis, valamint a safety Xavier Woods (akit a Panthers is kinézett magának) - első alkalommal ízlelte meg az NFL világát.

Awuzie a kezdő Bryon Jones mellett, akit úgy képeztek át safety-nek, Woods pedig a veterán Jeff Heath mellett kezdő.

A tapasztalat miatt sokan feltételezik, hogy a Dallas idén jobb lesz hátul, de ennek az optimizmusnak az az oka, hogy Kris Richard érkezett defensive back edzőnek. Richard az elmúlt nyolc évet a Seahawks csapatánál töltötte, segített elsajátítani a Seattle secondary-nek a kemény, arcba mászós játékstílust.

"Felvesszük az elkapókat. Nagyon keményen meg kell dolgozniuk ahhoz, hogy elkapjanak egy labdát, aztán felállunk és játsszuk a következő játékot." mondta Richard a Dallas Morning News-nak. Semmi esetre se mondanám, hogy kész vagyunk. Bizonyos területeken feltétlenül javulunk kell még."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu