A Panthers egy 16-8-as Cowboys elleni győzelemmel kezdte a szezont

A vendég Dallas Cowboys késői feltámadása után a Carolina Panthers 16-8-as győzelmet aratott vasárnap a szezonnyitón a Bank of America Stadium-ban. A Dallas running back-je, Ezekiel Elliott egy 4 yardos futott TD-t szerzett 8: 51-el a vége előtt, csökkentve a Panthers 16-0-s félidei előnyét, de a Carolina védelme ismét produkált egy nagy játékot - ahogy azt az egész meccsen.

Amikor már csak 1:39 volt hátra, a defensive end Mario Addison megszorongatta az irányító Dak Prescott-ot, kikényszerítve egy fumble-t, amit Captain Munnerlyn szedett össze, így a Carolina le tudta pörgetni a hátralévő időt.

A védelem dominált a meccs nagy részében, a Cowboys az első félidőben mindössze 60 yardot szerzett, nem volt sikeres harmadik down-os kísérlete és pontokat sem szereztek. A linebacker Shaq Thompson volt az egyik legfontosabb darabja a védelemnek, összesen kilenc tackle-je és egy sack-je volt, amely aztán segített a Panthers-nek megszerezni az első touchdown-t, miután a Dallas gyorsan 3&out-ra kényszerült.

"A védelem jól kezdett. Volt néhány olyan játék, amit engedtünk nekik, pedig nem lett volna szabad, de erre valók a videózások." mondta Thompson. Thompson emellett beszélt a defensive line teljesítményéről is.

"Csodálatos. Csodálatos dolog figyelni ezeket a srácokat, még az edzésen is. Amit a meccsen csinálnak, azt csinálják az edzésen is. Van egy csodálatos falunk, cserélhetünk és forgathatunk, akkor sem esünk ki a ritmusból."

A védelem egy nagy játékkal biztosította be a győzelmet, az offense pedig a Carolina pontjait szerezte. Az irányító Cam Newton 161 yardot passzolt (17/26) és a csapat legjobbja volt 58 futott yarddal, valamint egy touchdown-t is futott a második negyedben.

"Még mindig az elején tartunk. Nagyon otthonosan éreztem magam abban, amit csinál." mondta Newton a támadó koordinátor Norv Turner irányítása alatt játszott első meccséről.

Newton is beszélt a defensive line döntő játékáról, amely bebiztosította a meccset.

"Ember, azok a srácok igazi pusztítást végeztek. Óriási pusztítást. Minden nap látom az edzésen." mondta Newton. "Ahhoz, hogy ez így működjön egy meccsen, bizonyos dolgokban hinned kell. Örülök ezeknek a srácoknak. Örülök, hogy ilyen csapatunk van."

Newton TD futása után a Panthers a következő pontjait a kicker Graham Gano mezőnygóljával szerezte, ami utan véget is ért a második negyed. A végeredmény a negyedik negyed elején alakult ka, amikor a fullback Alex Armah az 1 yardos vonalról megszerezte karrierjének első touchdown-ját.

A Panthers-re most egy idegenbeli meccs vár: egy vasárnap délutáni összecsapás az Atlanta Falcons (0-1) csapatával.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu