A Denvernek sikerült jobban a frissítés

den.jpg

Megújult csapatok találkozóját hozta a Seattle denveri látogatása az NFL nyitó fordulójában. A 48. Super Bowl két résztvevője az elmúlt években komoly változásokon ment át. A Broncosnál már nem Peyton Manning irányít és John Fox a vezetőedző, míg a Seahawks legendás Legion of Booom védelme is már a múlté. A felfrissített keretek találkozója végül egy igen szoros csatát hozott, aminek végén 27-23-ra a Denver örülhetett. 

A Seattle a jól bevált Carroll-Wilson edző-irányító párossal látogatott a Mile High stadionba, hogy az előző idény gyengélkedését (9-7) maga mögött hagyva újra a sikerek mezejére lépjen. A hazaiaknál komoly vérátömlesztés történt. John Elway GM új QB-t, futókat, elkapókat, és védőket hozott a tavaly 5-11-el csúnyán leszereplő csapatba. Első blikkre azt lehet mondani, hogy a reformáció a Broncosnál sikerült jobban. Vance Joseph alakulata, a hat eladott labdával tarkított meccsen (három itt és három ott) sokkal több pozitív pillanatot tudott felmutatni az ellenfelénél.

Az egyik ilyen, a denveri védelem hatékonysága volt. A narancs-kék D egyszerűen megfojtotta az észak-nyugati ellenfél futójátékát (16 próbálkozásból 64 jard). Külön ki kell emelni a csapatrész vezérét, Von Millert, aki egymaga hozta a frászt Russell Wilsonra és társaira:

A másik pozitívum, hogy a Broncosnak sikerült kiegyensúlyozott támadójátékot összehoznia. A Freeman-Lindsay újonc tandem szépen megosztozott a munkán (71-71 jard), míg az elkapók a veterán Sanders vezetésével szétszedték a teljesen átalakult Seahawks secondaryt (hét játékos kapott el átadást, ami összesen 324 jardot eredményezett). Érdekes volt látni Case Kennumot, aki első hazai meccsén hullámzó játékkal rukkolt elő (három INT illetve három TD), ám ez sem zökkentette ki, ami annak is volt köszönhető, hogy karrierje során először egy edzői stáb az elsőszámú QB-t látja benne.

Ami a vesztes oldalt illeti, Pete Carrollnak komoly munkája lesz még, ha újra az NFC élmezőnyébe szeretné vezetni csapatát. A támadó fal továbbra is borzasztó, a futások mellett Wilsont sem tudják támogatni (a csapat sztárját hatszor sackelték), és ha nincs a vendég hármas mozgékonysága, akkor ez a meccs nem lett volna ennyire szoros.