Megvan az első Nagy-siker

cb.jpg

Az NFL második unalmasnak nem mondható fordulója, a Szeles Városban zárult, ahol a házigazda Bears a Seattle-t látta vendégül. Chicago büszkeségei az első játéknapon majdnem meglepték a Packerst, így nagy önbizalommal várták a Seahawks elleni csatát. Az összecsapás nem hozott valami szép játékot, ám ez a Medvék szurkolóit roppantul nem zavarta, hisz kedvenceik nagyon simán 24-17-re megnyerték az idénynyitót.

Amikor a Chicago kispadjára kinevezték Matt Nagyot, a Chiefs korábbi koordinátorát, sokan úgy gondolták, hogy vele megtáltosodik a Mitchell Trubisky vezette támadó alakulat. Nagy kreativitás remekül illik a 24 éves irányító játékstílusához, és így végre megtörhet a kék-narancsokra jellemző trend, mi szerint a védelem hozza a meccseket. A Green Bay elleni szezonnyitón ez nem igazolódott be, hisz a Raiderstől megszerzett Khalil Mack vezette D volt az a csapatrész, amely végig terror alatt tartotta a Wisconsini riválisokat. A gyengélkedő Seahawks látogatása tehát jó alkalomnak ígérkezett arra, hogy a Matt-Mitch páros megmutathassa mire is képes.

Nem mondunk újat azzal ha leírjuk, a hétfő esti találkozón újfent a Vic Fangio által edzett védők voltak a sztárok. Mack újra megmutatta mekkora hiba volt őt elengedni Oaklandből:

 

  

Ami Trubiskyékat illeti, nekik is voltak remek pillanataik, ám az irányító még messze van attól, hogy Kenny Stabler büszke utódja lehessen. A North Carolina egyetem korábbi sztárja ugyan összehozott 200 jardot és két TD-t, ám a statisztikáját egy pár INT-vel alaposan elrontotta. Érdekesség, hogy mindkettőt a Shaquill Griffin szerezte, akinek első labdaszerzése igazán bravúrosra sikeredett:

 

  

Griffin mellett sok öröme nem Pete Carrolléknak. A futójáték továbbra is gyengélkedik (74 jard), a támadófal ocsmány (Wilsont hatszor sackelték!). Russell Wilson hiába volt remek (226 jard, két TD, egy INT), egymaga roppant kevés lesz az üdvösséghez, és ha folyton a testi épségéért kell aggódnia, akkor Seattle hosszú szezon elé néz. Ami a Bearst illeti, a védelem Mackel nagyon rendben van, bárkire veszélyesek, most már Nagynak kéne megmutatni miért is lett ő a vezetőedző.