Saints bírta több puskaporral

nola.jpg

Ha az NFC déli csoportjára gondol az ember, két dolog jut eszébe. Dráma és izgalmak. Ha leszűkítjük a dolgot az Atlantára és a New Orleansra, akkor, dráma, izgalom és sok-sok pont (igaz 2017-ben ez utóbbi elmaradt). Így érthetően a harmadik forduló rangadójának az új Mercedes-Benz Aréna adott otthon, ahol a Falcons és a Saints nem hazudtolta meg a fent felsoroltakat.

 

Mindenki számára ismerős a kép, amikor a western filmekben a két kulcs figura pisztolypárbajban dönti el ki a gyorsabb. Nos kb. ezt a helyzetet hozta elő az Atlanta és a New Orleans csoport rangadója. Egyik oldalon Matty Ice aka Matt Ryan, másikon az élő legenda Drew Brees. Egyikőjük csapata sem kezdte túl jól az évet (egy siker, egy zakó), sőt a Saints az első körben komoly verést kapott hazai pályán a lesajnált Tampától (48-40), így lépés hátrányba került a mindig éles NFC South-ban.  Ahogy az várható volt a meccsen komoly adok-kapok alakult ki, így nagy esély volt arra, hogy amelyik gárdánál lesz utoljára a labda, az szerzi meg a győzelmet. Ezt a védelmek szenvedték meg igazán (941 össz jard, összesen négy sack, nulla INT). A Falcons támadói ezen a derbin komolyan kitettek magukért, főleg az újonc Calvin Ridley volt elemében.

 

 

Az ifjonc három TD-je mellett Sanu és Cooleman is kapott egy remek átadást Ryantől, aki a sérült Julio Jones hiányában is öt TD-vel büntette az ellent. A Saintsnél is volt Brees mellett egy kiemelkedő alak. A liga egyik legsokoldalúbb futója, Alvin Kamara sem akart lemaradni Ridley mögött, és ha TD-t nem is szerezett, de komoly érdemeket szerezett abban hogy csapat  győztesen hagyhatta el a pályát.

 

 

Kamara hőstettei azonban majdnem kevésnek bizonyultak, hisz a Falcons a meccs végén hétponttal ment, és nagyon úgy tűnt legyűri a riválist, ám akkor jött Drew Brees és a rendes játékidő vége felé egy tőle igen váratlan tettre vetemedett:

 

 

Az Atlantától nem jött válasz így következhetett a ráadás, ahol a pénzfeldobás a vendégeknek kedvezett, ami előre mutatta, hogy a házigazdáknak nem lesz lehetőségük válaszolni. Ez végül be is következett, egy újabb Brees futással. A 43-37-re megnyert rangadón a 39 éves veterán a két futott TD mellett azt is elmondhatta magáról, hogy megdöntötte Brett Favre ligarekordját, ami  pontos passzokat illeti.

Szép volt Drew!