A Rams LA csapata

lar.jpg

Nem sűrűn fordul elő városi rangadó az NFL-ben. Eddig ez a lehetőség csak New Yorkban eshetett meg, ám a Rams és a Chargers (utóbbi teljesen felesleges) Los Angelesbe költözésével, most már két helyen is összejöhet a lokál derbi. Ennek örömére a liga sorsolásával foglalkozó bizottság úgy döntött, itt az ideje egy jó kis LA-derbinek.  Mind a Chargers, mind a Rams sikerrel készült a találkozóra, ám a két gárda közti erőkülönbség hamar kiütközött, és így elég egyoldalú lett a mérkőzés.

 

A 2017-es esztendő nagy meglepetése a Los Angeles Rams feltörése volt.  A sokáig totális középszerben utazó volt St. Louis-i klub, Sean McVay vezetőedzővé való kinevezésével elképesztően nagyot húzott. A Kosok tavaly megnyerték az NFC nyugati négyesét, és bejutottak a rájátszásba (ahol a jóval tapasztaltabb Falcons kiütötte őket), így a 2018-as évet még nagyobb étvággyal és igen komoly célokkal kezdték meg. Ebben hatalmas szerepe van, hogy a Jared Goff-Todd Gurley páros jobban beleedződött a McVay által képviselt játékrendszerbe, és így a Rams olyan szintre emelte a támadásait, hogy az ellenfelek védőkoordinátorai ódzkodnak ellenük játszani. A kék-fehérek idei évben eddig lejátszott három találkozóján a csapat meccsenként 33 pont felett termel, Goff hat TD-nél jár, és 300 passzolt jardot átlagol. Előbbiből hármat épp a Chargers ellen hozott össze.

 

 

Fontos kiemelni a Les Snead GM által összehozott elkapó hadtestet is, akik közül a városi rivális ellen hatan kaptak el labdát, sőt, hárman, az új sémáknak köszönhetően futottak is. Ami Goff tettestársát, Gurleyt illeti, a Georgia egyetem korábbi sztárja sem áll olyan rosszul. Eddig négy futott és egy elkapott hatpontos áll a neve mellett, és a Chargers ellen összehozta idei második 100 jard feletti találkozóját:

 

 

Így nem is volt csoda hogy a Rams nagyon simán 35-23-ra megnyerte a meccset, megőrizve ezzel idei veretlenségét, és a csoport riválisok szenvedését látva kijelenthető, hogy ha nem történik valami komoly sérülés hullám, akkor LA királyai 2018-ban is az NFC nyugati csoportjának bajnokai lesznek.