Talán utoljára Big Ben ellen?

Ben Roethlisberger-t nem kell bemutatni egy NFL-t szerető szurkolónak sem. Meghatározó egyénisége csapatának és az egész ligának. Azonban már nincsen sok abban a tankban. Ben 2004 óta viseli a futball viszontagságait a profik között. Kétszeres Super Bowl győztes és minden idők legfiatalabb irányítója volt 2005-ben, aki bajnokságot nyert az NFL-ben. Idén azért szerintem már látszik, hogy nem minden megy úgy, mint pár éve. 2018-ban eddig 4 TD mellett dobott 3 interception-t is. Közeleg a vége? Lehet.

Mivel a Bucs és a Steelers nem azonos főcsoportban van, alap esetben négy évente találkoznak. Kötve hiszem, hogy négy év múlva a Steelers irányítóját még Ben Roethlisberger-nek hívják majd. Még akkor sem, ha néha úgy tűnik, Big Ben mindent túlél. Így nézzük tehát őt, mert könnyen lehet ez az utolsó fellépése a Kalózaink ellen.

Van gond mostanság a Steelers háza tájékán bőven. Ott van LeVeon Bell távolmaradása az edzésektől, mely nagy hírértékkel bír szinte minden egyes nap. Bell nagy szerződést szeretne egy olyan csapatnál, ahol a fizetési sapkával nem állnak a legjobban. Elég nehéz így, hiszen úgy tűnik azt a maradék kis pénzt, nem egy running back-nek kívánja kifizetni a csapat.

Ráadásul James Conner nem is helyettesíti rosszul a klasszist. Bell most nem a pittsburghi szurkolók kedvence, de megkapta már a szurka-piszkát Antonio Brown is, azután, hogy a csapat jelenleg egy döntetlennel és egy vereséggel áll. Igaz legutóbb a Kansas ellen a vereség ellenére is felraktak a táblára 37 pontot. De hát ők sem számoltak sokakhoz hasonlóan a Patrick Mahomes üstökössel. Szóval Brown is érdekes kinyilatkoztatásokat tett, miszerint ha nem elégedettek vele, cseréljék el. Aztán szépen távol maradt ő is az edzéstől a hét elején.

Nem egyszerű tehát a helyzet a fekete-sárga oldalon, de ki tudhatná jobban Mike Tomlin-nál, hogyan kell megvívni egy tampai derbit. Ő ugyanis tagja volt még anno a Jon Gruden féle bajnokcsapat stábjának is, mint defensive back edző.

Sérültek mindkét oldalon akadnak szép számmal. Tampai oldalon 100%-ig biztos kimaradó nincs, de Vita Vea még szinte bizonyosan kimarad a hétvégén is. Kérdéses játékos több is van és sajnos ide tartozik Ryan Fitzpatrick is térd problémák miatt. De vele együtt ide sorolódik Donovan Smith, Jason Pierre-Paul, Demar Dotson, Chris Conte, Beau Allen, Marcus Williams, Brent Grimes és a lábújj sérülést szenvedő Chris Godwin.

A Steelers oldalán biztos kimaradó a kiváló guard, David DeCastro. A támadófalnál kérdéses még Marcus Gilbert és Ramon Foster szereplése is, bár utóbbi valószínűleg ott lesz a kezdésnél. Kérdéses még továbbá Stephon Tuitt, Morgan Burnett és Joe Haden hadra foghatósága is.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com